Kanoet - wonderen van de vogelwereld

Leon bereidt in de klas een presentatie van zijn vader voor, maar die komt maar niet opdagen. Leon staat er alleen voor en gaat met behulp van internet op zoek naar informatie over waddenvogels. Ook vertelt hij over wat hij van zijn vader heeft geleerd. Uiteindelijk krijgt hij via het digibord toch even contact met zijn vader. Die blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de klas, maar Leon bewijst dat hij zich - net zoals de kanoetenkuikens - goed alleen kan redden. De ‘digitale rol’ van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kanoet is een productie van Stichting Pier21 in coproductie met Garage TDI.
In samenwerking met organisaties uit de wereld van de natuur en natuureducatie.

Een prachtige voorstelling die ervoor zorgt dat kinderen met andere ogen naar de natuur kijken.
Acteur Theo Smedes, bekend van de jeugdtheatervoorstelling Tomke, speelt de rol van Leon.
Een jongen wiens vader onderzoek doet naar wadvogels en die ervan droomt zelf te kunnen vliegen.

Het decor bestaat uit een grote verzameling opgezette vogels die voorkomen in het Waddengebied en de hele wereld over vliegen. Zoals de kanoet, rotgans, drieteenstrandloper, rosse grutto en lepelaar. De kinderen leren over het wonderlijke gedrag van wadvogels en de connectie van het waddengebied met Afrika en Siberië. Zonder paspoort vliegen de Wadvogels de hele wereld over. Mag jij dat ook?

Voor wie? :
Groep:: 3-4-5-6
Duur voorstelling: : 40 minuten
Kosten: :
Voor max. 80 kinderen per voorstelling inclusief digitaal lesmateriaal:
1 x spelen op 1 school € 425,-
2 x spelen op 1 school € 675,-
3 x spelen op 1 school € 940,-
Plaats: :
speellokaal/klaslokaal
Optioneel: :
vogelexcursie/veldexcursie/wadexcursie

Lesmateriaal:
We bieden een rijk geïllustreerde lesbrief aan, met daarin onder meer vogelliedjes, uitleg over vogelsoorten en kunstzinnige opdrachten. Hiervoor is samengewerkt met Natuur en Milieucentra en IVN. Indien gewenst gaan we na de voorstelling met de kinderen op natuurexcursie! Meerkosten op aanvraag.

Actie:
Natuurmuseum Fryslân omarmt KANOET. Alle kinderen die de voorstelling bijwonen kunnen in schoolverband voor slechts € 2,50 per kind dit superleuke museum in Leeuwarden bezoeken. Voorwaarde is dat het schoolbezoek vooraf moet zijn aangemeld.

Meer informatie en boeken in Groningen en Drenthe:
Er zeker van zijn dat ‘Kanoet’ ook op uw school staat?
Neem dan nu contact op met Rick Ploeg via info@garagetdi.nl of 0592-795412
www.garagetdi.nl