Straf en recht deel 1: Justice

Op 6, 7 en 8 april speelt de voorstelling Justice in het Gerechtsgebouw van Assen. De voorstelling is het eerste deel van het tweeluik ‘Straf en Recht’ dat zich in de maanden april en mei afspeelt op bijzondere locaties in Drenthe.

De voorstelling Justice heeft als uitgangspunt de filmklassieker ‘De Twaalf Gezworenen’. De voorstelling zet ons rechtssysteem tegenover het Amerikaanse rechtssysteem. Ben je schuldig als je schuld bewezen is? Of ben je schuldig wanneer je de onschuld niet bewijzen kan? De voorstelling is een samenwerking met Het Cultureel Hart Assen in het kader van de expositie The American Dream.

Twaalf jongeren verschansen zich stiekem in het Assense Gerechtsgebouw. Een onschuldig spelletje ‘rechtertje spelen’ loopt uit op een grimmige confrontatie waarbij de scheidslijn tussen schuld en onschuld, goed en kwaad vervaagt. In uiteenlopende scènes verkennen de jongeren de wereld van de rechtspraak en de politiek en eindigt iedereen uiteindelijk in het verdachtenbankje. Of je nou Donald Trump, Donald Duck of gewoon Auke heet.
Bij de voorstelling Justice zijn extra activiteiten georganiseerd! Drie kwartier voor aanvang van de voorstelling is er een gratis inleiding over ons rechtssysteem en de totstandkoming van de voorstelling. De inleiding wordt gegeven door een rechter en een theatermaker van Garage TDI in de kleine zittingszaal.

Op 6, 10, 11, 12 en 13 mei speelt Brandstof het 2e deel van het tweeluik: Do you remember?, in het gevangenisdorp Veenhuizen.

Locatie: Gerechtsgebouw Assen, Brinkstraat 4, 9401 HZ Assen
Regie: Celine Hoex
Tekstbijdragen: Jehudi van Dijk
Vormgeving: Suzanne Verhagen
Spel: Brandstof - Het Ensemble

Tickets: Volwassenen € 10 t/m 18 jaar € 7

Agenda

Toon archief
April 2018
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking