Straf en recht deel 1: Justice

Justice is een muziektheater voorstelling dat zich afspeelt in de rechtbank Noord-Nederland. De voorstelling is vrij geïnspireerd op de filmklassieker ‘De twaalf gezworenen’ en zet ons rechtssysteem tegenover het Amerikaanse rechtssysteem.

Twaalf jongeren verschansen zich stiekem in het Assense Gerechtsgebouw. Een onschuldig spelletje rechtertje spelen loopt uit op een grimmige confrontatie waarbij de scheidslijn tussen schuld en onschuld, goed en kwaad vervaagd. In deze uiteenlopende scènes verkennen de jongeren de wereld van de rechtspraak en de politiek en eindigt iedereen uiteindelijk in het verdachtenbankje. Of je nou Donald Trump, Donald Duck of gewoon Auke heet.

“I am the president of the United States of America. I am the king of the world. I can do whatever the…     fuck I want!”

Justice wordt geproduceerd door Garage TDI in samen werking met projectgroep The American Dream van het Cultureel Hart Assen en het gerechtsgebouw Assen. Vooraf aan enkele voorstellingen is het mogelijk om een speciale inleiding te krijgen over het Nederlands strafrecht en hoe Garage TDI de thematiek vertaald heeft naar de voorstelling.

Het, tegenover het gerechtsgebouw gevestigde, Hotel de Jonge verzorgt speciaal voor deze voorstelling een diner (‘Het Gerecht’), een lunch (‘De Dagvaarding’) en een borrelarrangment (‘Een advocaatje’).

De Stichting Cultureel Hart Assen is een samenwerkingsverband tussen DNK, Drents Archief, Drents Museum, ICO, Garage TDI, Podium Zuidhage, VVV/Dit is Assen, MKB, horeca en de gemeente Assen. In het kader van de tentoonstelling ‘The American Dream’ van het Drents Museum en de Kunsthalle Emden, organiseren deze partners, gedurende de tentoonstellingsperiode, gezamenlijk een breed randprogramma onder de noemer ‘Assen, City of Dreams’.

INLEIDING DOOR RECHTER
Vooraf aan elke voorstelling wordt er een gratis inleiding verzorgt door een (echte!) rechter over ons rechtssysteem. Wilt u die ook bijwonen? Geef dan in uw reservering aan dat u ook de inleiding wil bijwonen.

Locatie: Gerechtsgebouw Assen, Brinkstraat 4, 9401 HZ Assen
Regie: Celine Hoex
Tekstbijdragen: Jehudi van Dijk
Vormgeving: Suzanne Verhagen
Spel: Brandstof - Het Ensemble

Tickets: Volwassenen € 10 t/m 18 jaar € 7

Agenda

Toon archief
April 2018
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Vr 06 Apr 20:30 Assen Rechtbank Assen Inleiding 19:45
Za 07 Apr 20:30 Assen Rechtbank Assen inleiding 19:45
Za 07 Apr 15:30 Assen Rechtbank Assen inleiding 14:45
Zo 08 Apr 15:30 Assen Rechtbank Assen inleiding 14:45