Wagners Ring

De grootste opera ter wereld in een klein uur theater

Richard is componist. En wat voor één! Hij is een genie.
Om dat te bewijzen verzint hij ter plekke - voor de ogen van het publiek - een geweldige, allesomvattende opera. Over de held Siegfried, over het Rijngoud, over Freya en Wotan, en natuurlijk over de machtige Ring. Een opera die speelt in de tijd dat het water van de Rijn nog zo helder was dat je het gewoon kon drinken.
Cosima, het buurmeisje, bewondert Richard en helpt hem om zijn verhaal te verbeelden en te verklanken. Hierbij wordt letterlijk alles uit de kast gehaald: live muziek en zang, duplo-speelgoed, keramische beelden en landschappen, computeranimaties, gamefiguren en nog veel meer. Allemaal meer dan levensgroot te volgen op projectieschermen. Zoveel verbeelding, dat kan natuurlijk niet goed gaan. Al gauw zijn de figuren zó tot leven gekomen dat ze niet meer in de hand te houden zijn. Het verhaal begint zichzelf te vertellen en neemt noodlottige wendingen die Richard noch Cosima kunnen stoppen.

Wagners Ring is een muziektheaterproductie over het creëren van een meesterwerk. De voorstelling is gebaseerd op het leven van Richard Wagner en diens beroemde opera "Der Ring des Nibelungen". Wagner werkte 21 jaar aan dit immense kunstwerk. De voorstelling duurde aanvankelijk meer dan drie dagen. Garage TDI heeft deze grootse opera bewerkt naar één uur meeslepend jeugdtheater. Onvermijdelijk wordt hier en daar een loopje genomen met de echte Wagner en de echte opera.

Tekst Jan Veldman (Geld!, Laatste la).
Spel Christiaan Bloem (Maarten Mus, Vast)
Muziek en spel Marjet Spook (Reismuis, Rouwkost)
Regie Henk de Reus (De kleine Faust, De man met het stenen hart)
Scenografie Peter Hiemstra (Ceremic Art, Van den vos Reynaerde)
Animaties Harry Arling (Arling & Arling, Ruimtewacht)
Kostuums Geertje de Boer (Storm, Benniebang)
Wagners Ring is gebaseerd op het leven van Richard Wagner en diens kunstwerk ‘Der Ring des Nibelungen’. Onvermijdelijk wordt hier en daar met de echte Wagner en de echte Ring een loopje genomen,

Agenda

Toon archief
Januari 2018
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Maart 2018
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Do 15 Mrt 12.45 Assen Podium Zuidhaege
Do 15 Mrt 12.45 Assen Podium Zuidhaege
April 2018
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Do 19 Apr 12.45 Assen Podium Zuidhaege