Dag Nacht

Philip en Joost zijn onderweg naar de horizon om de zon tegen te houden. Ze hebben van horen zeggen dat het vandaag de laatste dag is dat de zon schijnt. Gelukkig kunnen ze met hun Zonmobiel de hele wereld aan. Dus geen paniek, ze steken er gewoon een stokje voor, of onder, of binden hem vast, vangen hem op. Geen paniek, Philip en Joost zijn nergens bang voor! Toch?

Een rijdende muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

De voorstelling
Twee jongens, die zichzelf wetenschappers noemen, gaan met hun Zonmobiel op weg naar de horizon om de zon tegen te houden. Want, zo hebben ze van horen zeggen, die schijnt vandaag voor het laatst. En als ze hem tegenhouden redden ze de wereld, is het voor altijd licht en hoeven ze nooit meer te slapen! Wie wil dat nou niet? Maar als hun bijzondere busje onverwacht stuk gaat, moet één van hen onder de bus om hem te gaan maken. En daar blijkt het wel heel donker te zijn... zo donker dat ze er liever niks mee te maken hebben. De één is nog banger dan de ander!

Deze voorstelling vertelt een verhaal over angst, over waarom we bang zijn, zelfs als het eigenlijk niet nodig is. Een zeer herkenbare angst is bang zijn in het donker. Zelfs als we weten dat er niks is om bang voor te zijn kunnen onze fantasie en gedachten met ons aan de haal gaan.Want wat leeft er allemaal in het donker? In het donker kunnen alle angsten tot leven komen, zeker niet alleen de angst voor het donker! De angst om nieuwe dingen te doen, angst om controle te verliezen, bang zijn voor het onbekende. Vaak vechten we tegen angst, maar werkt dat eigenlijk wel? Om het te zeggen met de mooie woorden van Rainer Maria Rilke: Wellicht zijn alle draken in ons leven uiteindelijk wel prinsessen die in diepste wezen onze liefde nodig hebben.
En hoe is het om bang te zijn in relatie tot anderen, vrienden, vriendinnen? Houd je je groot of kan je juist steun bij elkaar vinden? En is het uiteindelijk niet zo dat het licht nou eenmaal nooit zonder het donker kan? Dag nooit zonder nacht?

Regie: Céline Hoex
Tekstbijdragen: Jehudi van Dijk en Elly Scheele
Spel: Joris Erwich en Tomm Velthuis
Muziek: Joris Erwich
Vormgeving en ontwerp automobiel: Sjoerd Wagenaar

Agenda

Toon archief
Augustus 2018
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Mei 2019
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Augustus 2019
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Januari 2020
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Di 21 Jan STT Produkties Presentatiedag