Imagine: Dickens meets The Beatles

Een warme winteravond voorstelling in Assen

Wat is de ideale kerstgedachte en welke verhalen horen we graag als het weer koud en guur wordt?
We willen samen zijn met vrienden en familie, warm en knus in ons huisje kruipen, elkaar overladen met cadeaus en genieten van een heerlijk kerstdiner, het liefst twee of drie… De personages van Charles Dickens kenden vaak minder luxe in de welbekende Christmas Carols. Meer dan eens schreef hij over arme weeskinderen die op straat leefden, of vrekken die met hun geweten geconfronteerd werden. In zijn verhalen sneeuwde het nog echt en stond er ijs op de ramen als een eenzaam meisje bij anderen naar binnen tuurde om te zien hoe sfeervol daar het haardvuur knetterde.

Als je goed zoekt, kun je deze verhalen nog vinden in de straten van de stad. In de donkere dagen voor kerst brengt Garage TDI de warme winteravondvoorstelling Imagine. Een wonderlijk verhaal waar tijden in elkaar overvloeien, romanpersonages opeens sprookjesfiguren kunnen ontmoeten, terwijl de marktkooplui, de fabrieksarbeider, de dienstmeid en de doodgraver gewoon hun werk doen in een bedrijvig Assen. Een verhaal over de knappe, brutale Ollie die steelt en vecht om zich staande te houden in de bittere werkelijkheid, maar tegelijkertijd droomt over de zin van het leven. Is hij als dief geboren, of is hij zo geworden door de omstandigheden waarin hij opgroeide? En komt hij ermee weg, omdat hij nog maar een kind is? Schril is het contrast met Zwaantje. Het meisje dat werkt voor haar geld, maar elke keer als zij bij iemand aanklopt om een zwavelstokje te verkopen, wordt zij met de rug aangekeken. Wat gebeurt er als deze twee weeskinderen elkaar ontmoeten? Wat kunnen zij van elkaar leren?

Imagine speelt met vooroordelen en stelt privileges aan de kaak, die ook in deze tijd nog een rol spelen. We worden allemaal als een klein hompje vlees en bloed op de wereld gezet en naakt als de waarheid gaan we weer heen. Maar hoe gelijk zijn we in die tussentijd, als we er allemaal het beste van proberen te maken?

Imagine is een muziektheatertocht dwars door Assen. Het is een warme winteravondvoorstelling in stijl van Charles Dickens, waarin bewerkte versies van de muziek van John Lennon en The Beatles verwerkt zijn. De voorstelling wordt gespeeld door de vooropleiding Brandstof en enkele professionele acteurs en muzikanten. Met de flair van Garage TDI is gewerkt aan een modern verhaal dat alle ingrediënten van een klassieke kerstgedachte in zich heeft. De voorstelling speelt zich af op diverse historische binnen- en buitenlocaties in de stad. We raden u daarom aan om u warm aan te kleden en wandelschoenen aan te trekken.

Sprookjesachtige historische locaties,
Warme chocolademelk,
Opdoemende lichtjes tussen de bomen
Gitaarmuziek,
Een mooi verhaal,
Tijdloze thema`s
Het geluid van trappelende paardenhoeven, knetterende vuurkorven en stoommachines in de verte,
En voortdurend het gevoel van een warme gloed op je wangen!


Kosten
Jeugd t/m 18 jaar €12,- Volwassenen €15,-

Startlocatie
Terras van Villa Tapa's, Plein voor DNK.

Parkeer mogelijkheden
De parkeergarage onder De Nieuwe Kolk

Slecht weer
De voorstelling speelt in principe in elk weertype, tenzij het KNMI een specifieke waarschuwing heeft uitgegeven voor het gebied van de voorstelling tijdens de duur van de voorstelling.
Is de verwachting dat het regent tijdens uw wandeling? Zorg dan voor een regenpak, maar liever GEEN paraplu. Hiermee versperd uw het zicht van de mensen die eventueel achter u staan tijdens de voorstelling.

Agenda

Toon archief
Januari 1970
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
December 2018
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking