Kanoet

Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk n a te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen... Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich - net zoals de kanoetenkuikens - goed alleen kan redden. En dat als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft.

De ‘digitale rol’ van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Groep: 3-4-5-6-7-8
Duur voorstelling: 60 minuten

Tekst: Bouke Oldenhof
Regie en dramaturgie: Frederieke Vermeulen
Spel: Theo Smedes (en Theunis Piersma op beeld)
Advies: Jos Thie
Vormgeving: Freja Roelofs en André Kok
Muziek: Sytze Pruiksma
Foto: Marcel van Kammen
Met dank aan: Theunis Piersma (hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen)

Kosten:
Voor max. 80 kinderen per voorstelling inclusief digitaal lesmateriaal:
1 x spelen op 1 school € 425,-
2 x spelen op 1 school € 675,-
3 x spelen op 1 school € 940,-
Plaats:
speellokaal/klaslokaal
Optioneel:
vogelexcursie/veldexcursie/wadexcursie

Lesmateriaal:
We bieden een rijk geïllustreerde lesbrief aan, met daarin onder meer vogelliedjes, uitleg over vogelsoorten en kunstzinnige opdrachten. Hiervoor is samengewerkt met Natuur en Milieucentra en IVN. Indien gewenst gaan we na de voorstelling met de kinderen op natuurexcursie! Meerkosten op aanvraag.

Actie:
Natuurmuseum Fryslân omarmt KANOET. Alle kinderen die de voorstelling bijwonen kunnen in schoolverband voor slechts € 2,50 per kind dit superleuke museum in Leeuwarden bezoeken. Voorwaarde is dat het schoolbezoek vooraf moet zijn aangemeld.

Meer informatie en boeken in Groningen en Drenthe:
Er zeker van zijn dat ‘Kanoet’ ook op uw school staat?
Neem dan nu contact op met Rick Ploeg via info@garagetdi.nl of 0592-795412

Agenda

Toon archief
Mei 2018
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Februari 2019
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Maart 2019
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking