Keizer Peer Gynt!

Toneelschrijver Henrik Ibsen kreeg rond 1876 een opdracht van de Noorse regering. Hij moest op rondreis door de binnenlanden om daar een waar Noors volksverhaal te schrijven. Al reizend door de fjorden kwam hij tot een dramatisch gedicht/toneeltekst dat wij vandaag de dag kennen als: Peer

De jongen Peer is op weg naar volwassenheid. Hij trekt langs wonderlijke taferelen. Het uiteindelijke doel dat Peer tijdens zijn avonturen steeds voor ogen heeft is 'keizer worden'.

Keizer over de hele wereld. Voor dat doel gaat hij tot in extremen. Voor dat doel laat hij liefde en familie in de steek. Kortom: Hoe ver ga je voor je eigen geluk?

Daarom liegt Peer. Hij liegt over vrijwel alles. Dit gaat ten koste van alle mensen om zich heen. Hij doet er alles aan om er maar beter van te worden. Maar wat zijn de gevolgen van die leugens? Zijn ze het uiteindelijk allemaal wel waard? Werkt hij zichzelf er niet onnodig mee in de nesten? Duurt eerlijkheid ├ęcht het langst?

De rauwe klanken en vlijmscherpe teksten van Tom Waits vullen het fantasierijke romantische verhaal van Peer Gynt prachtig aan in deze versie van dit verhaal. Henrik Ibsen en Tom Waits, een bijzondere maar perfecte combinatie.

Peer Gynt is een groots avontuur vol fantasie, liefde, dramatiek en muziek.

Agenda

Toon archief
September 2015
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
November 2015
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
December 2015
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Oktober 2016
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking