Klassieker Experiment

De spelers van de opleiding maken nieuwe eenakters gebaseerd op het bestaande toneelrepertoire. In totaal gaan er drie groepen aan de slag met een maker. 25 maart wordt het resultaat gepresenteerd.

Xperiment Sensation Hamlet

Er is maar één monoloog, één echte monoloog. Hamlet’s monoloog. Zijn of niet zijn.

Één monoloog en 3 dames die zijn, op een feestje. Stampende beats, plastic bekertjes en Shakespeare, een gouden combinatie. Want is het nu echt eervoller om in je hoofd die voortdurende aanvallen van het nietsontziende lot te verdragen of de wapens op te nemen tegen de zee van moeilijkheden en er al vechtend een einde aan te maken? Ja, hallo als je het zo brengt dan maakt denken lafaards van ons allemaal.

Is er nog wat te zuipen?

Xperiment Tramlijn B

Een tram heeft altijd een naam. Dat is zodat de reizigers weten waar ze heen rijden. Anders zou niemand op zijn plaats van bestemming aankomen. Een Tram moet in de eerste plaats kunnen rijden en in de tweede plaats herkenbaar zijn. Of nee. Zijn bestemming moet herkenbaar zijn. Een belangrijke straat, een bekend gebouw, of een sfeer. Als een popliedje dat iedereen in zijn of haar hoofd heeft. Oppervlakkig maar aangenaam om te luisteren.

Dit experiment geeft een kijkje in het hoofd van Blanche Dubois. Er zijn nieuwe scenes ontstaan, maar ook ziet u nieuwe interpretaties van oude scenes. En dit alles gecombineerd met muziek van The Spice Girls.

Spelers: Renske van Oosterhout, Saskia Norder, Bodil Kamps en Simon VersteegPrijs
Jongeren (onder 18): 3,- euro
Volwassenen (boven 18): 5,- euro

Agenda

Toon archief
Maart 2017
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking