Midzomernacht mythes

De mythe van Petrokles
Petrokles, de Atheense dichter, probeert via zijn grote passie een plek in de harten van zijn medemensen te veroveren. Welke sterveling zou immers niet in de eeuwigheid willen voortleven? Dat daarbij Aphrodite, Zeus en Hades, de goden van de berg Olympos, een grote rol spelen had niemand verwacht. Petrokles al helemaal niet… Een grimmig spel tussen de Goden volgt.

Regie Remco van Zandvoort
Spel Luc van Schie, Sjef van Schie en Marliz van Til
Duur ca 20 minutenDe mythe van Atlethis
In een poging om opper God Zeus te evenaren creëerde Apollo uit de gedachtes van zijn hersenpan een zoon, die qua kracht, intellect en schoonheid Zeus zou overtreffen. Hij noemde hem Atlethis. En zo ontstond er onverwacht een nieuwe mythe tussen Goden en stervelingen. Een mythe vol list en bedrog, waar Hades doorgaans jaloers op zou zijn, ware het niet dat hij zelf onderdeel uitmaakt van het plan.

Regie Remco van Zandvoort
Spel Sjef van Schie en Luc van Schie
Duur ca 20 minutenGarage TDI Talent (voorheen Theatergroep NiznO) is de werkplaats voor jong theater talent uit Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. Door middel van lessen, experimenten en het spelen van voorstellingen bereiden jongeren zich voor op een HBO theateropleiding.

Agenda

Toon archief
Juni 2015
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking