Mijn Augustus

"Rare jongens die Romeinen"

Iedereen die één van de beroemde stripboeken over de avonturen van Asterix en Obelix heeft gelezen kent de bovenstaande quote. Obelix tikt meermaals met zijn vinger tegen zijn helm en zegt het vervolgens verzuchtend. Wanneer we het over de Romeinse keizer Augustus hebben, zou Obelix wel eens een beetje gelijk kunnen hebben. Augustus was een rare jongen. Een rare maar fascinerende jongen. Op negentienjarige leeftijd bracht hij een leger op de been waarmee hij Rome (dat in zijn ogen onderdrukt werd door een vijandig bestuur) bevrijdde, op tweeëntwintigjarige leeftijd beoorloogde hij de moordenaars van zijn vader en overwon die ook en op zesendertigjarige leeftijd was hij keizer van heel het Romeinse rijk. Kortom, Augustus was een rare jongen met een onstilbare ambitie.

“Mijn Augustus” is een theatraal reisverslag van de ontdekkingsreis van theatermaker Tim Verbeek, die op zoek ging naar de sporen die de ambitieuze keizer Augustus naliet in Europa en in hemzelf. Hij onderzoekt hoe Augustus ruim 2000 jaar na zijn dood ook zijn leven nog beïnvloedt. Met veel slagwerk en fascinerende, autobiografische elementen uit het leven van beide mannen.

Concept, tekst en spel: Tim Verbeek
Regie: Karel Hermans
Componist: Adriaan Groffen
Slagwerk: Mats Voshol
Vormgeving: Eva Koopmans

Voorstelling 12 april - Prijzen
T/m 18 jaar: € 5,00
Vanaf 19 jaar: € 8,50

Deze voorstelling is onderdeel van Up North. Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de urban- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Up North combineert expertise, netwerken, draagvlak en disciplines in een consortium bestaande uit de De Popfabriek, Urban House Groningen en Garage TDI. Up North wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie en We the North. Kijk op www.upnorth-lab.nl voor meer informatie.

Agenda

Toon archief
April 2019
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking