Performance Uitwisseling

Twee dagen lang zitten Duitse en Nederlandse jongeren bij elkaar opgesloten om een performance te maken. Wat gaat dat worden? Wat zijn de maak verschillen, wat doet taal met je werkproces? Kom kijken wat deze twee landen samen voor elkaar krijgen op zondag 26 februari om 15:00u in de binnenstad van Assen.

De performance uitwisseling is een onderdeel van het project ‘De grens voorbij’ waar Garage TDI Talent aan mee doet. Het is een eerste praktische uitwerking van de intentie van Garage TDI en Junges Staatstheater Oldenburg voor verdere en duurzame interregionale samenwerking met meerdere partners aan beide kanten van de grens. Eén van de belangrijkste partners van Junges Staatstheater Oldenburg is Platt’n Studio, waarmee het project ‘De grens voorbij’ wordt opgezet.

Garage TDI uit Assen en de Platt’n Studio Oldenburg zijn twee culturele spelers aan beide zijden van de Duits-Nederlandse grens. Al jaren maken ze met hart en ziel theater met kinderen en jongeren en hebben zij beiden een goed netwerk in de respectieve regio's Drenthe en Weser-Ems.

In het project staat Performance Art met een taalbarière of zonder taal centraal. Om zo op een dusdanige wijze te komen tot al dan niet ‘nieuwe’ of ‘niet voor de hand liggende’ theatrale uitingen. Als uitgangspunt nemen we het begrip: ‘helden uit de literatuur’ Het project bestaat uit vijf fases en bevat meerdere eindresultaten voor publiek.

Programma
14:30u Binnenterras Plein 10 geopend
15:00u Aanvang wandelroute langs verschillende locaties in de binnenstad
16:30u einde

Prijs
Jonger dan 18 jaar - 3,- euro
Ouder dan 18 jaar - 5,- euro

Agenda

Toon archief
Februari 2017
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking