Waar tranen vloeien en vlinders vliegen

De talent opleiding van Drents jeugdtheater Garage TDI speelt in de maanden juni en juli diverse voorstellingen van de indrukwekkende voorstelling ‘Waar tranen vloeien en vlinders vliegen’ op lokatie op Kamp Westerbork.

De voorstelling is speciaal gemaakt voor Theater na de Dam. De voorstelling toont het contrast tussen smacht en smart. ‘Waar tranen vloeien en vlinders vliegen’ gaat over jonge vrouwen die er naar hunkeren het liefste wat zij hebben, weerte zien. Over huwelijken die tijdens de Tweede wereldoorlog in stand worden gehouden om de overlevingskans te vergroten. Over de laatste trein die geliefden uit elkaar splijt. En over moedige soldaten, die het grote geluk der liefde maar voor korte tijd genieten, omdat zij het lange leven niet mogen meemaken.
Het gaat over gelukkige mensen, hoewel het leven om hen heen eerder tot zwaarmoedigheid aanleiding zou geven. Door de voorstelling heen sluimeren waargebeurde verhalen, die zich tijdens de oorlog afspeelden op Kamp Westerbork, maar ook gedachtes van de jongere anno nu. Wat zou ik gedaan hebben? De voorstelling is tot stand gekomen door een ontmoeting tussen jongeren van Garage TDI en overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en divers documentatie materiaal in herinneringscentrum Kamp Westerbork.


'Theater Na de Dam: http://www.theaternadedam.nl/

Spel Jeroen van der Hoorn, Mynthe de Jong, Tiemen Smit, Mika But, Maris de Jong, Marit Kapitien en Eva Benjamins.
Regie Mariette Berbee
Productie Rick Ploeg
Techniek Mathijs Hoffman

Agenda

Toon archief
Mei 2015
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking