Garage TDI

 Garage TDI is ontstaan in 2014 door de samensmelting van de drie Drentse podiumkunstgezelschappen DJT De Reus, Danstheater ZiRR en Theatergroep NiznO.

Garage TDI wil bijdragen aan de ontwikkeling van jeugd tot nieuwsgierige, empathische, creatieve en ruimdenkende mensen.

Garage TDI maakt professionele dans en theatervoorstellingen voor jeugd tussen 4 en 18 jaar. Deze voorstellingen zoeken de doelgroep op en spelen in het onderwijs, op festivals en op bijzondere locaties. Garage TDI speelt grote verhalen voor kleine mensen. Zij maakt theater dat de jeugd in de ziel raakt; eigentijds, uitdagend en aanraakbaar. De voorstellingen zijn gelaagd en prikkelen diverse kijkniveaus en spreken daarmee ook de verbeelding van de volwassen kijker aan. De professionele voorstellingen spelen nationaal en internationaal.

Binnen Garage TDI is er een opleiding voor jong talent tussen 14 en 21 jaar. Deze jongeren uit Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel bereiden zich binnen de opleiding Garage TDI Talent voor op een HBO theateropleiding. Binnen de opleiding wordt les gegeven, geƫxperimenteerd met theatervormen en producties gemaakt en gespeeld. Voor jeugd tussen 6 en 18 jaar die het leuk vinden om toneel te spelen heeft Garage TDI een eigen jeugdtheaterschool (Dynamo).

Garage TDI heeft een eigen educatieve dienst. Hier wordt lesmateriaal ontwikkeld bij onze educatievoorstellingen, maar ook theater, dans en multimedia activiteiten ontwikkeld, als speciale workshops, theaterdagen en leerlijnen binnen het basis en voortgezet onderwijs.