3 maart 2021

Deelnemers gezocht voor het culturele project Vrijheid in de Broekstreek

In het kader van de Culturele Gemeente Midden-Drenthe initiëren we in het voorjaar van 2021 een documentaire-project met als thema: vrijheid. In dit project krijgen de inwoners (zowel jong als oud) van de drie dorpen van de Broekstreek in Midden-Drenthe (Balinge, Garminge en Mantinge) een hoofdrol. 

Samen met inspirerend gespreksleider Kristof Van Rossem, theatermakers Céline Hoex en Roel Tichelaar, videomaker Demi Tanalepy en projectleider (tevens Broekstreker) Jos van der Werff worden er ideeën, gedachten en ervaringen van de inwoners verzameld over vrijheid in deze tijd. “We gaan groepsgesprekken, onderlinge interviews en verschillende workshops organiseren. Centraal in deze gesprekken staat de vraag: wat betekent vrijheid voor jou in relatie tot de omgeving en tijd waarin je leeft? Alle ideeën die hieruit voortkomen brengen we samen in de documentaire. Zo geven we een inkijkje in het leven in de Broekstreek”, aldus theatermaker Céline Hoex. 

Deelnemers gezocht
Iedereen uit de Broekstreek is welkom om mee te doen, zowel voor als achter de schermen. Speel je een instrument, schrijf je songteksten, dans of vertel je graag verhalen, bak je appeltaarten, maak je houtsculpturen, teken je graag cartoons, heb je ambities in het maken van video-art of bijvoorbeeld stopmotion, of heb je nog een ander idee? Meld je dan vooral aan want iedereen kan op basis van eigen interesses een bijdrage leveren.

Aanmelden en meer informatie
Op zondag 21 maart van 20.00 tot 21.30 uur vindt een online informatiebijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst vertellen Céline Hoex en Roel Tichelaar meer over het project. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Aanmelden voor deze online bijeenkomst kan tot en met 20 maart via
vrijheidindebroekstreek@garagetdi.nl Vanzelfsprekend zal Garage TDI te allen tijde binnen het project rekening houden met de dan geldende coronamaatregelen.