WEB_GarageTDI_Nietjes_fotoMoonSaris_8140.jpg
13 juli 2021

Zomernieuws Garage TDI

Voor de meesten is het bijna zomervakantie! Wij werken deze zomer door aan onze producties en projecten. Aan het eind van de zomer kom je ons (hopelijk) ook weer tegen op verschillende festivals. Zoals bij Noorderzon Festival of Performing Arts & Society, het Preuvement en Shake Festival Diever. Want gelukkig zijn er nog steeds dingen die wel mogelijk zijn en door kunnen gaan.

Filmopnames educatieproject over Bartje

Bartje is gevonden! Na een succesvolle castingdag afgelopen maand hebben we een jongetje geselecteerd die de rol van Bartje gaat vertolken in enkele korte video’s die we in de zomervakantie gaan maken. Deze video’s zijn onderdeel van een educatieproject voor kleuters dat we samen met het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur ontwikkelen. In dit programma komen allerlei thema’s van vroeger en nu op een speelse manier aan bod.

Brandstof TDI op Noorderzon

Tijdens Noorderzon presenteert Brandstof TDI meerdere eenakters en performances. De tragikomedie ‘Nietjes’ gaat over het vastzitten in een kapitalistisch systeem en de strijd om je daarvan los te maken. De verteltheatervoorstelling ‘Richard de derde’, een bewerking van het gelijknamige stuk van William Shakespeare, vertelt het bloedstollende verhaal van deze 15e eeuwse Engelse koning over macht, manipulatie en (on)menselijkheid. David Westera schreef een trilogie aan Drentse mythes. Dit jaar is het derde deel te zien: ‘Het lege land’. Een verteltheaterproductie gebaseerd op het leven en werk van Cornelis Pijnacker. In de muzikale audiovoorstelling ‘Kahraman’ luister je met een grafische beeldroman in de hand naar het spannende verhaal van drie nieuwkomers die een heldendaad verrichten en daarna een verblijfsvergunning krijgen. Tot slot presenteert Emma Portegies het resultaat van haar onderzoek naar performance-art in een korte performance over bevlogenheid getiteld: ‘Ja, exact... Toch?’.

Trainingsweek Brandstof TDI

Ook dit jaar gaan de jongeren van onze theatervooropleiding Brandstof TDI bepakt en bezakt met kostuums, rekwisieten en techniek deze zomer naar camping Het Horstmannsbos in Gasselte voor de trainingsweken. Elke dag maken ze theatervoorstellingen from scratch en presenteren ze dit aan de campinggasten. 

Boek theater in je tuin

Ondanks de geldende maatregelen kun je nog steeds een privévoorstelling voor in je eigen achtertuin bij ons boeken. Op deze pagina vind je meer informatie hierover.

Start nieuwe culturele seizoen in Assen

Hoewel de zomer nog maar net is begonnen, kijken wij ook alweer uit naar het nieuwe culturele seizoen. Waarin er hopelijk veel meer kan dan in het afgelopen seizoen. Jaarlijks is het Preuvement dé opening van het culturele en culinaire seizoen in Assen. Dit jaar vindt dit gratis toegankelijke evenement plaats op 28 en 29 augustus. Garage TDI is ook dit jaar weer van de partij. De voorstelling ‘Nietjes’ en het grafische hoorspel ‘Kahraman’ zijn onderdeel van het programma en we maken een speciale performance die onderdeel is van een theaterroute. 

Scènefoto Nietjes: Moon Saris