Het Theater-Tussenjaar

Brandstof - vooropleiding Theater & Productiehuis

In het tussenjaar bereid je je voor op een hbo-theateropleiding. Je krijgt les, experimenteert met theatervormen en maakt en speelt diverse producties. De lessen worden gegeven door docenten en makers die zelf afgestudeerd zijn aan een acteurs, performance, regie, schrijvers of docenttheateropleiding. De meesten van hen werken naast Garage TDI ook voor andere professionele gezelschappen.

Rooster (2 september 2019 – 9 juni 2020)
Maandag 10.30 - 16.30 uur
Woensdag 10.30 - 16.30 uur
Donderdag 10.30 - 13.30 uur

Ieder jaar maakt het tussenjaar drie producties. Naast het maken en spelen van voorstellingen krijg je verdiepende lessen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een hbo-theateropleiding.

Gedurende het jaar krijg je coaching op maat. Je ontdekt waar je talent zit en formuleert in individuele gesprekken je leerdoelen. Audities worden één op één nabesproken. Gedurende het jaar wordt het accent van de lessen aangepast op de wensen en doelen van de deelnemers.


Vakken:

·  Lessen improvisatie theater

·  Lessen elementair spel

·  Lessen beweging

·  Lessen stem en eigen lied

·  Monologen en dialogen

·  Camera acteren en film

·  Performen

·  Toneellezen en dramaturgie

·  Auditietraining


De auditie voor het tussenjaar bestaat uit een motivatiebrief, een motivatiegesprek en een spelauditie. Wil je meer informatie over het Theater-tussenjaar neem dan contact op met Remco van Zandvoort: remco@garagetdi.nl

Start 2019-2020

2 september 2019

Kosten

€ 695,- hele seizoen; betaling in termijnen mogelijk

Aantal deelnemers

Minimaal 4 en maximaal 10

Opgave/info

Auditiedag: vrijdag 21 juni (daarna eerste bijeenkomst op 5 juli) remco@garagetdi.nl

Brandstof van Garage TDI ontvangt, naast provinciale en gemeentelijke subsidie, ook de meerjarige rijksbijdrage voor talentontwikkeling van het FCP. Ieder jaar stromen er vier tot tien deelnemers door naar een hbo-theateropleiding. Sommigen van hen komen later als professional weer terug binnen Garage TDI!