Gemaal

In GEMAAL voert Het Kanaal je mee stroomopwaarts naar de bron van de Nederlandse waterstaat en laat zich daarna meesleuren door de stroming naar de monding in een stijgende zee.

Met GEMAAL laat Het Kanaal het leven op land-onder-zeespiegel zien als een overwinning, als een bevestiging van de ogenschijnlijke superioriteit van de mens, maar ook als een chronische dreiging. Met de aanhoudende strijd tegen de waterdruk trekken ze tegelijkertijd een parallel met het mentale gevecht tegen overspanning door een oplopende druk.

Pak uw schep en graaf!

Deze voorstelling is gemaakt door Het Kanaal. De markante Groninger firma Het Kanaal is een bonte, oranje bende van hardwerkende scheppers. Omdat niets hen van de straat heeft gehouden, zijn ze daar gebleven. In dit onherbergzame landschap van beton, asfalt en staal, zijn deze arbeiders een baken van hoop op deze haast-vergane aardkloot. Verlicht door de mystieke en overweldigende kracht van Moeder Natuur, banen zij zich een weg door het tumultueuze leven in de 21e eeuw met hun eigenzinnige beeldende muziektheater.

Een productie van
UP NORTH, interdisciplinair laboratorium waarin jonge, noordelijke cultuurmakers in de urban- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten ontwikkelen vanuit de productiekernen Urban House Groningen, Garage TDI en Popfabryk.
www.upnorth-lab.nl