Route Jack

Stichting Route Jack fietst 4 t/m 6 juli van Vlissingen naar Parijs. Met deze fietstocht wil de stichting geld ophalen voor een schoolvoorstelling voor het voortgezet onderwijs over de impact van depressies bij jongeren. Route Jack heeft Garage TDI benaderd voor de uitvoering van het concept.

Stichting Route Jack is opgericht om aandacht te vragen voor oorzaken en gevolgen van depressies, n.a.v. het overlijden van Jack uit Rolde. Jack overleed aan de gevolgen van de ziekte depressie. Voor de tweede keer fietsen vrienden, familie bekenden en collega’s een groot deel van de route die Jack zelf in 2015 reed, voordat hij belandde in een zware depressie. Met de sponsortocht wil de stichting geld inzamelen om oorzaken en gevolgen van depressies beter bespreekbaar te maken. Een van die manieren is een voorstelling voor scholieren in het voortgezet onderwijs. 

Garage TDI ontwikkelt de voorstelling, die in 2020-2021 meermaals langs middelbare scholen in Assen en omgeving zal spelen. Bij de voorstelling wordt een lespakket ontwikkelt voor leraren en mentoren. 

In het maakproces van de voorstelling is er ruimte voor een gedegen onderzoek. De schrijver, spelers en regisseur verdiepen zich in het onderwerp door het raadplegen van waargebeurde verhalen, het aangaan van interviews met jeugdwerkers, psychologen, ervaringsdeskundigen en hun directe omgeving. Na de voorstelling is altijd een nagesprek met het publiek. Ook wordt er (les)materiaal achtergelaten voor leraren en mentoren. Voor mentoren is het goed om te ervaren wat zij kunnen betekenen voor de jongeren. Daarnaast ontwikkelt Garage TDI een website met informatie over het herkennen van depressies bij jongeren en tips hoe hiermee om te gaan.

Iedereen kan met een gift meehelpen deze nieuwe theatervoorstelling tot een succes te maken. Doneren kan via de website van Route Jack: www.routejack.nl/doneren.