Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 2 jaar

Als het sneeuwt

Aanstekelijke, grappige voorstelling over de droom van de reiziger.

Zondag
10.15 + 12.30 + 14.45 uur
Gouverneurstuin, Assen, Nederland
  • Koop tickets

Als het sneeuwt - Simone de Jong Company

Een meisje is op reis. Ze loopt, glijdt, valt, springt, draait, sluipt en sleurt zichzelf vooruit. Om haar heen is veel weer. Een aanstekelijke voorstelling over de droom van de reiziger.

Op de vloer een sneeuwbol van reuzenformaat. Het sneeuwt niet. Er zit wel een meisje in. Het meisje zoekt de grenzen op, eerst in en dan ook buiten de bol. Ze verkent het landschap waarin ze terecht is gekomen en haalt de ene na de andere mogelijkheid uit haar rugzak. Waar zal ze eens heen? En hoe zal ze dat doen?

Als we alle mogelijkheden van verplaatsen voorbij hebben zien komen, vindt ze eindelijk beschutting. Ze maakt er haar eigen plek en valt in slaap. Dan begint het te sneeuwen.

Over Simone de Jong Company

De voorstellingen van Simone de Jong Company kenmerken zich door hun muzikaliteit, humor en inventiviteit. Eerder speelden Eiland, Kluizelaar, WalvisJong, Timtim en Fluisterstad. Kluizelaar reist als Hermit de wereld rond en oogst ook internationaal veel lof. Naast regisseur is Simone de Jong kinderboekenschrijver. Ze schreef Het geheim van meneer Hartjes (Clavis, 2016) en Op zoek naar het groene goud (Clavis, 2021).

Zahira Suliman
Zahira studeerde in 2016 af aan Codarts en danste onder andere in jeugdvoorstellingen van Erik Kaiel. Ze geeft les op scholen en bij Korzo en maakte daar recent haar eigen productie.

Concept en regie:Simone de Jong
Spel:Zahira Suliman

Simone de Jong weet met deze woordeloze voorstelling drie kwartier lang zelfs de 2-jarigen in de zaal geboeid te houden. Dat is knap. - Scenes ★★★★

Tickets

Tijdslot Locatie
05 juni 2022 - 10:15 Gouverneurstuin, Assen, Nederland Tickets
05 juni 2022 - 12:30 Gouverneurstuin, Assen, Nederland Tickets
05 juni 2022 - 14:45 Gouverneurstuin, Assen, Nederland Tickets