Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 4 jaar

Boom!

Interactieve dansvoorstelling

Zaterdag en zondag
Verschillende tijden
Centrum Assen, Noordersingel, Assen, Nederland
  • Koop tickets

Boom! - plan d-

Dans, acrobatiek en livemuziek nemen je mee in een wandeling vol onverwachte ontmoetingen. Een meedoe- en ontdekkingstocht voor de hele familie door de wereld van de bomen.

Wie wil niet in bomen klimmen en genieten van het beste uitzicht bij een live vogelconcert? Een boomhut bouwen waar je je diepste geheimen kunt bewaren? Genieten van vers geplukt fruit of een romantisch rendez-vous onder een mooie boom bij volle maan?

Bomen zijn aards en magisch tegelijk. Ze doorstaan de ergste ontberingen, ze dragen en geven leven – en communiceren onder de grond met hun fijnste wortelstelsels.

Deze dansante wandeling door de (stads)natuur laat je de wereld ervaren vanuit het perspectief van de boom. Over verbinding en saamhorigheid, over respect en sterk staan bij tegenslag.

De voorstelling begint met het zoeken van cadeautjes voor een boom. Daarvoor vragen we je om de volgende spullen mee te brengen:
- een oud T-shirt of een mooie lap. Je krijgt er een tas voor terug (Let op: je krijgt jouw T-shirt niet meer terug, dus neem een shirt mee waar je afstand van kan doen);
- een lege eierdoos;
- een glazen pot.

Na ongeveer 30 minuten zoeken van schatten in de natuur, het maken van een miniterrarium en/of het maken van een hip schimmeldraden-armbandje gaat de voorstelling van start.

De voorstelling is te zien op een bijzondere locatie met dank aan Het Drentse Landschap.

Over plan d-

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen.

Objecten en de omgeving waarin Denk zijn personages plaatst, spelen hierbij een cruciale rol. Plan d- biedt letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin men vrij is zijn of haar eigen persoonlijke verhaal te maken. Hiermee wil Denk de toeschouwers toegang verschaffen tot de tussenruimtes van het bestaan en wil hij ervoor zorgen dat ze die gebieden gaan verkennen waar ze doorgaans niet zo snel terecht zouden komen. Plan d- maakt aansprekend danstheater voor een breed publiek: kinderen, jongeren en volwassen.

Idee / Choreografie en Concept:Andreas Denk
Choreografie / Randprogramma:Wendy Grin
Dans / Choreografie:Tijmen Teunissen, Claire Hermans, Ischa Statie, Sophie Prins, Oliver Wagstaff
Spoken word in gebarentaal:Tieka Masfar
Percussie en Muziek:Yung-Tuan Ku, Mei Yi Lee
Eindregie:Ton Offerman

12.00+12.45 uur

Tijdslot Locatie
04 juni 2022 - 12:45 Centrum Assen, Noordersingel, Assen, Nederland Tickets
05 juni 2022 - 12:00 Centrum Assen, Noordersingel, Assen, Nederland Tickets