Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Alle leeftijden

Nellie de Hippo

Nellie is het liefste Nijlpaard ter wereld, al kan ze soms ook wel ondeugend zijn.

Zondag
Doorlopend
Centrum Assen, Noordersingel, Assen, Nederland

Nellie de Hippo - Teatro Pavana

Als nijlpaard Nellie ergens opduikt, merk je dat vanzelf. Ze is niet alleen levensgroot, maar danst en zingt ook – als ze in een goede bui is. Een straatact waar je nauwelijks omheen kan.

Nijlpaarden zijn verwarrende dieren. In prentenboeken zijn het knuffelige wezens die hun enorme muil alleen maar openen om smakelijk te lachen of een krop sla te verzwelgen. In het echt staan ze bovenaan de top-tienlijstjes van gevaarlijkste landdieren.

Als je Nellie de Hippo in het wild tegenkomt, vergeet dan wat je weet. Geloof alleen je eigen ogen. Nellie is namelijk niet zomaar een nijlpaard. Ze is nieuwsgierig, nukkig, narrig of juist netjes. Wees niet bang, ze is soms een beetje lomp, maar bovenal superlief.

Over Teatro Pavana

In 1993 klein begonnen te Venetië, is Teatro Pavana een professioneel straat theatergezelschap dat in de loop der tijd is uitgegroeid tot een groot en veelgevraagd ensemble in binnen-en buitenland. Het gezelschap, ontwikkelt zich voortdurend en komt regelmatig met een nieuwe act. Teatro Pavana, nu gehuisvest in Amsterdam, bestaat uit ervaren artiesten met diverse nationaliteiten en achtergronden. In de verschillende acts ziet men allerlei theaterdisciplines verenigd: steltlopers, acrobaten, muzikanten en dansers brengen de meest prachtige en fantastische creaties tot leven. In hun adembenemende kostuums nemen ze de toeschouwers mee in hun wonderlijke, vreemde wereld. De artiesten spelen met het publiek en passen zich aan in elke omgeving en situatie. Jong en oud worden verrast door de indrukwekkende verschijningen van Teatro Pavana.

ConceptJudith Melief
Tijdslot Locatie
05 juni 2022 Centrum Assen, Noordersingel, Assen, Nederland