Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Alle leeftijden

Randprogramma 2022

Verschillende workshops voor alle leeftijden.

Zaterdag en zondag
Doorlopend
Gouverneurstuin, Assen, Nederland

Workshops

Je kan je op Art of Wonder laten verwonderen tijdens voorstellingen. Maar je kunt ook zelf je handen uit de mouwen steken tijdens workshops en daarmee jezelf én anderen verwonderen. Ervaren workshopleiders nemen je mee op onderzoek. Maak bijvoorbeeld een reis naar een onbekend land vanuit je verbeelding. Of leer je misschien liever hoe je wolken moet maken? Aan alle workshops kun je gratis meedoen.

Ik ga op reis (6+)

Onder leiding van een echte gids bezoek je een totaal onbekend land. Welke bijzondere dingen je onderweg tegenkomt? Alles is mogelijk. Aan het eind van de reis maken we met z’n allen een grote ansichtkaart die op het festival wordt tentoongesteld.

Knutselen met de natuur (alle leeftijden)

De natuur is een grote bron van inspiratie voor kunstenaars van alle leeftijden. Je gaat knutselen met natuurlijke materialen die je zelf mag zoeken in de Gouverneurstuin. Zou het bijvoorbeeld lukken om een zelfportret te maken zonder potloden?

De beste dag van... (4+)

Je hebt vast wel eens zo’n dag waarop je denk: dit is echt de beste dag ooit! Maar hoe is dat als je een ei bent in een doosje van twaalf of een bloem uit een boeket? Hoe ziet dan jouw beste dag eruit? In deze workshop gaan we bedenken wat de beste dag ooit zou kunnen zijn van de gekste voorwerpen. Lukt het jou om een tekening te maken van de beste dag van een sperzieboon?

Werkplaats voor verbeelding (4+) - Pabo NHL Stenden/Art of Wonder

Art of Wonder heeft studenten van de deeltijd-pabo van NHL Stenden uit Assen uitgedaagd om een workshop te bedenken. De opdracht: bedenk iets waar je je over kan verwonderen. In dit laboratorium zullen de studenten steeds wisselende workshops aanbieden waarin kinderen de leukste, raarste of meest onverwachte dingen kunnen gaan doen. Is het jou bijvoorbeeld al eens gelukt om zelf een wolk te maken? Of hoe maak je met elkaar de grootste stoepkrijttekening?

De DONS Band, dat ben jij (4+)

Overal zit muziek in. Zelfs in troep. Kijk maar door je oogharen, dan zie je het zelf vast ook. Die gebruikte flessen, verloren deksels en overgebleven stukjes buis zijn allemaal mogelijke muziekinstrumenten. Je moet ze alleen nog even samenstellen en in elkaar zetten. En daar helpen de muzikanten van de DONS Band je natuurlijk graag bij! Als ze toch bezig zijn, leren ze je ook muziek maken op je zelfgemaakte instrument en er zelfs een dansje bij doen.

Als je wilt, kun je met je eigen instrument ook meespelen en -dansen bij het optreden van de DONS Band, als afsluiting van Art of Wonder.

Leestentjes (alle leeftijden)

Wil je je even terugtrekken uit het festivalgedruis? Heb je zin om je eigen beelden te bedenken bij een spannend of ontroerend verhaal? Kruip dan in een van de kartonnen leestentjes in de Gouverneurstuin. Ga lekker liggen in de kussens, zoek een boek uit van een van onze grote kinderboekenschrijvers en laat je fantasie prikkelen. Wie kies jij? Toon Tellegen? Joke van Leeuwen? Je mag natuurlijk ook je eigen lievelingsboek meebrengen!

AcroKids (7+)

In deze workshop van Plan d- leer je van een echte acrobate de eerste kneepjes van haar vak. Je start met eenvoudige oefeningen zoals beginnende acrobaten die doen. Nog even op de grond natuurlijk, want door de lucht vliegen doe je pas als je langer hebt geoefend. Je leert hoe je je lichaam kunt beheersen door allerlei houdingen en bewegingen te doen. Dat doe je samen met anderen. Extra leuk: je mag ook met je ouder of verzorger meedoen als je dat wilt.

Meedoen?

Alle workshops tijdens Art of Wonder vind je in de Gouverneurstuin. Op beide festivaldagen is er een wisselend aanbod. Vraag op de dag zelf naar het meest actuele aanbod bij de kassa of op de workshoplocaties. Daar weten ze precies waar je moet zijn voor wat.

Tijdslot Locatie
04 juni 2022 Gouverneurstuin, Assen, Nederland
05 juni 2022 Gouverneurstuin, Assen, Nederland