Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 8 jaar

STRIJD

Een pleit voor ridderlijkheid. Welk dier geeft ons de regels voor een eerlijk duel?

Zaterdag en zondag
Verschillende tijden
Centrum Assen, Noordersingel, Assen, Nederland
  • Koop tickets

STRIJD - Tim Hammer en Mirthe Dokter

Het dierenrijk zit vol met vechtende dieren: worstelende kevers, schreeuwende koala’s en wraakzuchtige roodborstjes. Maar wat is spel en wat is strijd? Een muzikale voorstelling om van te leren en om te lachen.

De makers deden opnieuw inspiratie op in het dierenrijk. Eerder maakten ze al een voorstelling over het versiergedrag van dieren, geïnspireerd door natuurdocumentaires. Dit keer nemen ze de vechtlust van het dierenrijk onder de loep. Strijdende herten, stoeiende leeuwen, krabbende katten en moordende chimpansees.

Zit strijd in de aard van het beestje? Welk dier geeft ons regels voor een eerlijk duel? Mirthe en Tim gaan op de vloer de strijd met elkaar aan. Via de fascinerende fauna vieren ze het conflict. Want zonder strijd ook geen liefde.

Over Tim Hammer en Mirthe Dokter

Mirthe Dokter en Tim Hammer werken sinds 2017 aan een reeks voorstellingen over het gedrag van dieren in relatie tot de mens. Hiervoor werken zij samen met een aantal gedrags- en evolutiebiologen van verschillende universiteiten in Nederland.

Tim Hammer is muzikant, acteur, poppenspeler en theatermaker en werkt onder andere met theatergroep Vis à Vis, Kasko, Ulrike Quade Company en Feikes Huis, Het Filiaal. Afgelopen jaren was hij werkzaam als poppenspeler/docent, regie assistent, muzikaal leider en performer in vele producties. Tim Hammer is gespecialiseerd in Bunraku-poppenspel, wat hij leerde van een grootmeester in Japan. Dit resulteerde in videopodcast/voorstelling 'De Berg van de Angst en essay 'In de leer', wat hij ontwikkelde met tijdens het Nieuwe Makers Traject van Fonds Podiumkunsten.

Mirthe Dokter is zangeres, actrice, beeldend kunstenaar en theatermaker. Voor haar kunstprojecten werkte zij samen met onder andere Museum Arnhem, Kasko, Muziektheater de Plaats, KWATTA, Feikes Huis, Universiteit Wageningen en Werkplaats Diepenheim. Mirthe ontwikkeld projecten waarin disciplines worden gecombineerd, participatie een plek heeft en thema's als ecologie, introversie storytelling naar voren komen. Afgelopen jaren werkte zij aan een onderzoek in West-Afrika naar de conservatie van zeeschildpadden, wat resulteerde in een documentaire 'De Geharde Rug'. Haar werk 'Het Volk der Introverten', een installatie van hoofdjes van klei, reist nog altijd rond in Nederland.

Concept en spelTim Hammer en Mirthe Dokter
Eindregie: Annechien de Vocht
In coproductie met:

Feikes Huis, KASKO en D:DNA

"De Balts van Mirthe Dokter en Tim Hammer is een zeer vermakelijke biologieles, gestoken in een vorm die niet louter objecttheater, theatercollege, muziektheater of performance is, maar dat allemaal tegelijk en meer." - ★★★ Theaterkrant

"Tim maakt gebruik van niet alledaagse instrumenten en in combinatie met humor maakt dat het totaal tot een heel origineel stuk dat je bij blijft! Heerlijke kennismaking met dit talent en het zou leuk zijn als er een volledige voorstelling van komt. Dan ben ik er bij." - Uit in Arnhem

"We komen erachter dat voorplanting nog niet zo makkelijk is en vooral erg komisch is. Tim is van het geluid, hij haalt alles uit de kast om de balts beter in het gehoor te brengen van zijn publiek. Mirthe probeert dit in diezelfde tijd bij te benen op de projector. En hop, daar hebben ze weer een kostuum aan. Al met al een enorm komische verschijning." – VPRO 3voor12

10:45+17:15+10:30+14:00

Tijdslot Locatie
04 juni 2022 - 10:45 Centrum Assen, Noordersingel, Assen, Nederland Tickets
04 juni 2022 - 17:15 Centrum Assen, Noordersingel, Assen, Nederland Tickets
05 juni 2022 - 10:30 Centrum Assen, Noordersingel, Assen, Nederland Tickets
05 juni 2022 - 14:00 Centrum Assen, Noordersingel, Assen, Nederland Tickets