Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 12 jaar

Jongerenavond

Een avond met dans, theater en ontmoeten speciaal voor jongeren van 12 tot 21 jaar.

Zaterdag
18.00 - 21.00 uur
Gouverneurstuin, Assen, Nederland

Jongerenavond - Asian Persuasion en Vloeistof

De zaterdagavond van Art of Wonder is een avond speciaal voor jongeren van 12 tot 21 jaar. Met dans, theater en ontmoeting. Om te vieren wie we zijn en waar we zijn, als jonge Nederlanders met zoveel verschillende achtergronden en identiteiten.

Theatermakers Nita Liem en Bart Deuss vormen de kern van de stichting Asian Persuasion. Hun Asian Celebration is een reis langs de migratiesporen van ons kleine, vlakke land. In deze performance in dans, tekst en beeld vertellen ze verhalen over mensen met een Nederlandse koloniale achtergrond. Van oost naast west, van Indonesië naar Nederland en weer terug. Oude tijden, nieuwe danstalen, verborgen verhalen: ook die bepalen wie we zijn. Op deze avond tonen ze een verkorte versie.

Daarna splitst de groep voor twee workshops. Vloeistof gaat met de deelnemers op zoek naar de ruimte die je in je omgeving voelt voor jezelf. De dansers zien de stad als een groot toneel of een speeltuin. Als je op die manier naar je omgeving kijkt, kom je op heel andere ideeën. Hoe verhoud je je tot de wereld om je heen? Voel je dat de straat, het park, de stad ook van jou is?

Nita Liem en Bart Deuss nodigen samen met twee van hun dansers de deelnemers uit in beweging te komen en hun eigen oorsprong te onderzoeken. Zo doe je ontdekkingen over de ander en jezelf, over wat je wel en niet weet van jouw herkomst.

Uiteindelijk komen beide groepen weer bij elkaar om te delen wat ze hebben gedaan, ervaren, beleefd en misschien wel geleerd over zichzelf en elkaar. Tot slot is het tijd voor ontspanning, met een drankje en livemuziek.

Zin om mee te beleven en mee te maken? Aanmelden kan tot 30 mei via onderstaande aanmeldformulier, Deelname kost 10 euro per persoon.

Leeftijdvanaf 12 jaar
Duur180 minuten
Prijs€10,-
Tijdslot Locatie
03 juni 2023 Gouverneurstuin, Assen, Nederland