Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Alle leeftijden

Randprogramma

Verschillende workshops voor alle leeftijden

Zaterdag en zondag
Doorlopend
Gouverneurstuin, Assen, Nederland

Workshops

Je kan je op Art of Wonder laten verwonderen tijdens voorstellingen. Maar je kunt ook zelf je handen uit de mouwen steken tijdens workshops en daarmee jezelf én anderen verwonderen. Ervaren workshopleiders nemen je mee op onderzoek. Ga bijvoorbeeld dansen door de stad. Of breng je eigen droomwereld tot leven. Aan alle workshops kun je gratis meedoen.

Leestentjes - i.s.m. kinderboekenwinkel Rapunsel
Wil je je even terugtrekken uit het festivalgedruis? Heb je zin om je eigen beelden te bedenken bij een spannend of ontroerend verhaal? Kruip dan in een van de kartonnen leestentjes in de Gouverneurstuin. Ga lekker liggen in de kussens, zoek een boek uit van een van onze kinderboekenschrijvers en laat je fantasie prikkelen. Je mag natuurlijk ook je eigen lievelingsboek meebrengen!

Dansend door de stad! 8+ - Vloeistof
De dansers van Vloeistof en een dj nemen je mee de stad in. Je kijkt op hun manier naar de stad. In hun ogen is de stad zoveel meer dan een plek om te shoppen. De dansers zien de stad als een groot toneel. Of een speeltuin, als je wil. Als je op die manier kijkt naar de architectuur en naar het straatmeubilair kom je op heel andere ideeën. Dans je mee?

Alles wat je hoort, is muziek 6-9 jaar - Jolle Roelofs
Stel: je hoort een vervelend geluid. Het irriteert je en leidt je af van wat je aan het doen bent. Hoe los je dit op? Je oren dicht? Een koptelefoon op? Misschien kun je met je fantasie iets creëren, zoals een componist dat doet. Jolle Roelofs is zo iemand die geluiden ordent tot muziek, een componist. Hij laat je zien, of beter: horen, hoe je muziek kunt maken met geluiden die er al zijn en geluiden die je zelf toevoegt.

Overal zit muziek in 4+ - Tijger Orkest
Zelfs in troep zit muziek. Gebruikte flessen, verloren deksels en overgebleven stukjes buis zijn allemaal muziekinstrumenten. Je moet ze alleen even bij elkaar zoeken en in elkaar zetten. Daar helpen de muzikanten van het Tijger Orkest je natuurlijk graag bij. Net als met het spelen op je zelfgemaakte instrument.

Als je wilt, kun je met je eigen instrument meespelen en -dansen bij het optreden van het Tijger Orkest tijdens de afsluiting van Art of Wonder. Dat is op zondag 4 juni om 16.00 uur.

Meedoen?

Op beide dagen is er een wisselend aanbod in de Gouverneurstuin. Vraag op de dag zelf naar het meest actuele aanbod bij de kassa of op de workshoplocaties. Daar weten ze precies waar je moet zijn voor wat. Aan alle workshops kun je gratis meedoen.

Tijdslot Locatie
03 juni 2023 Gouverneurstuin, Assen, Nederland
04 juni 2023 Gouverneurstuin, Assen, Nederland