Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 4 jaar

Werkplaats voor Verbeelding

Workshops waarover je je kan verwonderen

Zaterdag en zondag
10.00 - 18.00 uur
Gouverneurstuin, Assen, Nederland

Art of Wonder heeft studenten van de deeltijd-pabo van NHL Stenden uit Assen uitgedaagd om een workshop te bedenken en die uit te werken onder begeleiding van Garage TDI. De opdracht: bedenk iets waar je je over kunt verwonderen.

Kunst, het spat ervan af!
Wat hebben Van Gogh, Mondriaan en Karel Appel met jou van doen? Net als jij zijn ze begonnen met een leeg doek en materiaal om daar iets op te zetten. Kom experimenteren met zelfgemaakte verf van natuurlijke materialen en spuit, spat, stempel, spons je eigen streetart.

Het mooiste kunstwerk dat ben jij!
Ontdek de kunstenaar in jezelf en maak een uniek zelfportret. Uniek, want er is er maar één zoals jij. Wij zijn heel benieuwd hoe jij je eigenheid uitdrukt in deze versie van jezelf die je helemaal zelf mag creëren.

Art of movement
Laat je verwonderen door verschillende optische illusies – die je eerst zelf leert maken! Maak bijvoorbeeld een 3D-tekening of houd je hersens eens voor de gek met een thaumatroop.

Delfts blauw
Welkom in het jaar 1655! Stap in de wereld het Chinese porselein in een Nederlands jasje, het beroemde Delfts blauw. Maak samen met de workshopleiders je eigen Nederlandse kunstwerk op bekers of borden.

Alufauania
In deze magische jungle vind je bijzondere dieren. Je ontdekt er zelfs nieuwe dieren, dieren die alleen in jouw fantasie bestaan. Die maak je zelf met aluminiumfolie en ijzerdraad. En mag je daarna tentoonstellen in ons museum, als je dat wilt.

Het levende museum
We maken schilderijen, maar niet met verf – je zal wel zien hoe dan. Je bent zelf de hoofdpersoon in je schilderij. Laat je inspireren door werken van oude meesters en poseer voor jouw versie van een kunstwerk.

DoorStudenten van de deeltijd-pabo van NHL Stenden uit Assen

Tijden

Tijdslot Locatie
01 juni 2024 - 10:00 Gouverneurstuin, Assen, Nederland
02 juni 2024 - 10:00 Gouverneurstuin, Assen, Nederland