Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

11 juni 2024

Nieuw bezoekersrecord voor (inter)nationaal jeugdtheaterfestival Art of Wonder

Op 1 en 2 juni 2024 stond Assen voor de zevende keer in het teken van (inter)nationaal jeugdtheaterfestival Art of Wonder. Organisator Garage TDI kijkt terug op een geslaagde editie van het festival, met een prachtig nieuw bezoekersrecord.

Een divers programma
In het festivalhart, de Gouverneurstuin, stonden verschillende theatertenten, horecakraampjes en waren tal van installaties, workshops en een gratis voorstelling. Zo speelde het Spaanse Minusmal de marionet voorstelling over Clara; Simply Clara. Ook op straat was theater te zien, waaronder de geweldige steltenact Colors van Teatro Pavana en de zinderende circustheatervoorstelling Crêpes de la bête van Hirondelles.

Met de Gouverneurstuin als festivalhart heeft Art of Wonder de gehele binnenstad van Assen overgenomen. Met theater, dans, circustheater en meer in de tenten in de Gouverneurstuin en op het Koopmansplein, op de Brink, voor het Huis van Bewaring, in Hotel de Jonge, op Landgoed Overcingel, in het Drents Museum, in Podium Zuidhaege en bij Garage TDI was er voor iedereen wat te beleven.

De kleinsten, vanaf 2 jaar, konden terecht in het Drents Museum voor WAS van Casier & Dies. In de tenten konden bezoekers volop genieten van de voorstellingen Repelsteeltje van Het Kleine Theater, Raketje van het Ministerie van Onverrichter zake en Boef van Grote Mensen.

Galerij

Verwonderwaardering
Op zaterdag bezocht de Theaterbende, na een workshop theater recenseren, verschillende voorstellingen tijdens het festival. Aan het einde van hun programma mochten zij beslissen welke voorstelling de Verwonderwaardering in ontvangst mocht nemen.

De groep 8 t/m 12 jaar waren het meest enthousiast over Repelsteeltje van Het Kleine Theater. De 12+ groep gaf hun Verwonderwaardering aan de voorstelling Uitbrekers van de Garage TDI Vooropleiding.

Nieuw bezoekersrecord
Voor het derde jaar op rij is het bezoekersaantal weer flink toegenomen. In totaal trok Art of Wonder in 2024 ruim 17.440 bezoekers, waarvan het overgrote deel ons ook wist te bereiken tijdens het publieke weekend.

In 2025 vindt Art of Wonder plaats van 6 tot en met 8 juni.

Art of Wonder werd mede mogelijk gemaakt door meer dan 40 hardwerkende en enthousiaste vrijwilligers én door Zabawas, VSBfonds, Beringer Hazewinkel, Gemeente Assen, het Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Janivo Stichting, Provincie Drenthe, Dioraphte en Ondernemersfonds Assen (Zorgstad Assen en Branche Onderwijs).

Foto: Moon Saris