Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

07 juni 2023

Verwonderwaardering 2023 gaat naar Assepoester en Van hier tot oneindig

Ieder jaar beloont de Theaterbende de voorstelling die de meeste indruk op ze heeft gemaakt met de Verwonderwaardering. De bestond dit jaar uit twee groepen: 8-12 en een 12+ groep. Beide groepen met jonge recensenten bezochten op zaterdag meerdere voorstellingen die geselecteerd waren door artistiek leider Frederieke Vermeulen. Dit jaar gingen Assepoester 3+ van Het Kleine Theater en Van hier tot oneindig 6+ van Garage TDI er met de waardering vandoor.

Assepoester

De voorstelling Assepoester 3+ van Het Kleine Theater was de favoriet van de 8-12 groep. Op creatieve wijze geven de acteurs een nieuwe draai aan het beroemde sprookje van Assepoester. Enkele reacties van de Theaterbende waren:

  • “Meestal haat ik sprookjes maar dit was zo goed nagespeeld. Ik was meteen over.” – Lentis (10 jaar)
  • “Beste show ever!” - Britt (11 jaar)
  • “Het was een leuke voorstelling. Echt mooi!” – Thirsa (9 jaar)

Van hier tot oneindig

Bij de 12+ groep was Van hier tot oneindig 6+ van Garage TDI favoriet. Van hier tot oneindig is een avontuurlijke voorstelling over het allerkleinste en het allergrootste. Enkele reacties van de Theaterbende waren:

  • “Heel komisch en fantasierijk. Het zet je aan het denken.” – Nienke (14 jaar)
  • “Heel leuk dat jullie ook het publiek meenemen in de voorstelling.” – Merle (13 jaar)
  • “De opbouw was echt heel goed.” – Koen (16 jaar)

Op zondagmiddag reikten de jonge recensenten de Verwonderwaardering uit aan de cast & crew van de voorstellingen. Daarna sloten we het festival af met een optreden van het Tijger Orkest.