Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

14+

1000 kilo watten (14+)

Openhartige voorstelling over depressieve gevoelens.

Duur: 50 minuten
Maximaal 60 toeschouwers

Na een tumultueuze arrestatie moet de 15-jarige Izzy een nacht op het bureau doorbrengen. Izzy zoekt altijd de confrontatie op, heeft een grote bek en rekt ieders grenzen op. Deze nacht heeft ze echter de verkeerde tegenover zich. De politieagent laat zich niet wegsturen. Met zijn onbeholpen, onhandige en soms lompe manieren helpt hij Izzy om zich bloot te geven en ontstaat er een onverwachte connectie.

1000 kilo watten is een voorstelling voor 14+ van Garage TDI in samenwerking met Stichting Route Jack over depressie en de verschillende verdedigingsmechanismen van de mens om hiermee om te gaan. Over hoe eenzaam het kan zijn als je aan depressie lijdt en over de machteloosheid van de omgeving. Maar ook een voorstelling met humor, luchthartigheid en troost om zo een jong publiek handvatten te geven om de strijd tegen deze, vaak onzichtbare, vijand aan te gaan.

In samenwerking met deskundigen (van o.a. Vaart Welzijn, GGZ Drenthe en MINDCARE) hebben Garage TDI en Stichting Route Jack een educatief programma ontwikkeld rondom de voorstelling. Hiermee dragen wij bij aan het herkennen en bespreekbaar maken van depressie, voor jongeren en hun omgeving. De voorstelling kan ook gespeeld worden voor ouders, leerkrachten, mentoren en andere naasten van de jongeren.

Aanvullende informatie

Hieronder vind je meer informatie over de voorstelling.

Leeftijd

vanaf 14 jaar

Duur50 minuten
Locatievoorstelling in het gymlokaal
Max aantal toeschouwers60
TekstDanielle Wagenaar
RegieFrederieke Vermeulen
SpelNiek van der Horst en Esther Ymkje van Steenis
CompositieDaniël van der Duim (en daarnaast bestaand werk van Elgar en Schubert)
DecorMarlies Schot
KostuumFreja Roelofs
LichtontwerpSebastian van der Laan
DecorbouwBeuk Kunst & Konstructie en Brinkman Decor
TechniekNelson Spiegelaar en Rick Ploeg
Stagiaire regieassistentieKim Oosterhoff
FotoMoon Saris
TrailerLancelot Video

In opdracht van

Stichting Route Jack
In samenwerking metStichting Route Jack, Vaart Welzijn, GGZ Drenthe en MINDCARE
Met dank aanAnja Janssen en Frans Baudoin

"Garage TDI presenteert een mooie, stevige en tegelijk lichte voorstelling die elke school zou mogen boeken: over een meisje van 15 dat worstelt met de wereld en vooral zichzelf" - Dagblad van het Noorden ★★★★★

"In de beeldrijke taal van Danielle Wagenaar en de uitmuntende regie van Frederieke Vermeulen wordt in een psychologische steekspel een dubbelportret geschilderd van twee mensen die elk op hun eigen wijze worstelen met het bestaan." - Theaterkrant.nl