Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

17 mei 2023

Kaartverkoop Art of Wonder 2023 van start

Vandaag om 12.00 uur start de kaartverkoop van de zesde editie van jeugdtheaterfestival Art of Wonder. Het festival vindt plaats van 2 tot en met 4 juni in Assen. Dit jaar start het festival met een openingsavond vrijdag 2 juni in DNK met de première van de voorstelling Als ik niet hier ben, dan ben ik waarschijnlijk daar (6+) van Garage TDI. Een muzikale en beeldende reis door de verbeelding. Dit jaar staan verder op het programma onder andere voorstellingen van het noordelijke gezelschap Club Wauw en van Simone de Jong Company, Het Kleine Theater en Tukkersconnexion. Daarnaast staan er ook straattheater-acts en verschillende workshops voor jong en oud op het programma.

Kaarten voor voorstellingen zijn online verkrijgbaar of tijdens het festival bij de kassa in de Gouverneurstuin. Meer informatie over het programma vind je op de programmapagina. De programmaonderdelen in de openlucht en de workshops zijn gratis.

Jeugdtheaterexperiment door theatermakers uit Noord-Nederland

In de Art of Wonder Showroom gaan theatermakers die een binding hebben met Noord-Nederland een jeugdtheaterexperiment aan. Ze werken twee weken fulltime aan een eigen theaterconcept, met ondersteuning van artistiek leider Frederieke Vermeulen. Dit jaar zijn de Showroom-makers Jasmin Hasler van Profound Play en Rachel Schuit. Jasmin Hasler is een Groningse maker met roots in Oostenrijk. Ze maakt voorstellingen voor de jongste toeschouwers. Binnen Showroom werkt ze aan haar nieuwe voorstelling Wijwolf, een voorstelling die gaat over de zoektocht naar sporen en het dier in ons. Rachel Schuit is geboren en geschoold in Amsterdam, maar werkt vaak en graag in het noorden. Samen met geluidskunstenaar Robbi Meertens werkt ze aan de zintuigelijke, muzikale voorstelling Door weer en wind. Een speelse reis door het weer. De uitkomsten van beide experimenten zijn te zien tijdens het festival.

Jongerenavond

Op de zaterdagavond van Art of Wonder is dit jaar een avond speciaal voor jongeren van 12 tot 21 jaar. Met dans, theater en ontmoeting. Deze avond bestaat uit een programma rondom de dansvoorstelling Asian Celebration van de stichting Asian Persuasion. Een avond vol dans en fysiektheater onder leiding van Vloeistof en Asian Persuasion. Aanmelden voor deze avond kan tot 30 mei via de jongerenavondpagina.

Ben jij erbij?

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar.