Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 12 jaar

ATROPOS

Welke wereld laten wij achter voor onze kinderen?

  • Agenda

ATROPOS

In het betoverende landschap van Drenthe ontvouwt zich het verhaal van Atropos, een mysterieuze godin die de levensdraad van de mens doorknipt zodra zijn lot bezegeld is.

Atropos is wervelende theaterstorm in een speciaal voor het verhaal gebouwd theater dat volledig is opgetrokken uit afvalresten van Drentenaren; De Afvalkathedraal.

In deze voorstelling kruipen de jongeren in de huid van de godin Atropos wanneer ze besluiten de lijn door te knippen die voorgaande generaties hebben uitgezet. Zo bepalen ze zelf hoe hun wereld eruit moet zien.

Atropos is een hoopvolle en moedige ode aan de kracht en het talent van onze kinderen om ondanks tegenslagen en een planeet die zich tegen hen lijkt te keren, hun eigen toekomst vorm te geven.

De theatervoorstelling werpt niet alleen een nieuw licht op de mythe van Atropos in de huidige tijd, maar laat het verhaal ook dansen tussen klein menselijk verdriet en actieve hoop. Een onvergetelijke ervaring die de toeschouwers meeneemt naar de grenzen van hun eigen lot, terwijl ze gevangen worden in de greep van natuurkrachten die onze verbeeldingskracht ver te boven gaan.

Atropos is een epische voorstelling vol muziek en dans zoals bezoekers die kennen van de Drentse Bluesopera en Grutte Pier, eerdere producties van Peergroup.

Dit project is onderdeel van het programma Wiede Wold ter gelegenheid van het culturele jaar van Gemeente De Wolden. Samen met de inwoners gaan vele kunstenaars, ontwerpers, theatermakers en creatievelingen op zoek naar de toekomst van ons platteland. Met ontwerpen, installaties, bouwwerken, een voorstelling en nog veel meer krijgt het platteland letterlijk een podium. Kom in het voorjaar van 2024 naar De Wolden en laat je inspireren!

Concept & regie: Dirk Bruinsma
Tekst: Dirk Bruinsma, Cas van Eck
Vertalers: Sara Driessen, Rients van Goudoever, Ruei-Siang, Laura Noordwijk
Dramaturgie: Karijn van der Wijk
Scenografie: Ascon de Nijs
Fotografie: Marleen Annema
In samenwerking met: Peergroup