Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 12 jaar

ATROPOS

Welke wereld laten wij achter voor onze kinderen?

vrijdag 24 mei, 2024
20:30 uur
De Afvalkathedraal
  • Agenda

ATROPOS

Het voorjaar zakt terug in het dode eind van de winter.
Witte vlokken dalen neer, een storm trekt aan.
Mensen trekken zich terug in een warm huis.

In Siberië ontsnapt een gevangene om zijn dochter vergeving te vragen, om vervolgens alleen te sterven in de ijskoude Taiga. Een wetenschapper in China ontdekt een fatale hoeveelheid microplastic in levende organismen, maar niemand luistert. Een Franse fabrieksarbeider beraamt een aanslag tegen de oprukkende industrie, maar draaft te ver door. En Max, een kind of een ander kind, trekt aan de noodrem.

Vier mensen slaan op drift in een bizarre storm.
Zij willen rechtzetten, wat krom is. Lijmen, wat brak.
Terwijl de wereld heel langzaam vergaat.

Atropos - of de Onafwendbare - is de oudste van de Schikgodinnen uit de Griekse mythologie. Zij knipt de levensdraad van de persoon door wanneer diens tijd om is. ATROPOS is een epische vertelling over de onwil van de mens om het tij te keren en de moed van onze kinderen om Atropos, het onafwendbare, recht in de ogen te kijken.

De schrijvers van ATROPOS zijn geïnspireerd door het boek Kleine mensen in de Grote Wereld van A. den Doolaard.

De Afvalkathedraal
ATROPOS speelt vanaf 24 mei 2024 (try outs). De première is op 31 mei, daarna spelen we t/m 30 juni. Locatie: De Afvalkathedraal een circulair bouwwerk, ontworpen door Studio ACTE + Atelier Tomas Dirrix i.s.m. BollingerGrohmann dat we samen met de inwoners van de gemeente De Wolden in 2023 - 2024 bouwen op een nog nader te bepalen locatie.

ATROPOS wordt gespeeld in het kader van Wiede Wold, het culturele jaar van gemeente De Wolden.

Voor ATROPOS zoeken we acteurs (14 jaar en ouder) die mee willen doen in het ensemble, de spelersgroep. Met zang, beweging, dans en korte teksten laat deze spelersgroep - samen met de acteurs die de rol van Max op zich nemen - het verhaal van ATROPOS zien. Maak een rondje op een rode trekker en kruip in de huid van roze flamingo’s, goedkope koi karpers, norse gevangenen en fluoriserende minuscule wormen die rond spartelen op de laboratoriumvloer.

Voor deze spelersgroep gelden geen richtlijnen of voorwaarden, iedereen vanaf 14 jaar is welkom!

Op 28 oktober en 25 november zijn er open repetities op een nader bekend te maken locatie in de gemeente De Wolden. De eerste officiële repetitie is op 13 januari. Je kunt je tot en met 12 januari aanmelden voor de spelersgroep.

Meld je hier aan

Voor ATROPOS zoeken we muzikanten uit de regio die altijd al eens in een professionele voorstelling hebben willen staan, samen met een groot team van vakidioten en gelijkgestemden.

We zoeken zo veel mogelijk verschillende oude en nieuwe instrumenten; zang, blazers, strijkers, (bas)gitaristen, drummers, toetsenisten, dj’s, sound designers, nieuw te ontdekken of gebouwde instrumenten, enz., enz. Als je al in een orkest (harmonie, fanfare of brassband) speelt vragen we minimaal niveau B.

Meld je hier aan!

Concept & regie: Dirk Bruinsma
Tekst: Dirk Bruinsma, Cas van Eck
Vertalers: Sara Driessen, Rients van Goudoever, Ruei-Siang, Laura Noordwijk
Dramaturgie: Karijn van der Wijk
Muziek: Reinout Douma / Noordpool Orkest
Scenografie: Ascon de Nijs
Fotografie: Marleen Annema
In samenwerking met: Peergroup, Noordpool Orkest