Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vooropleiding

De Vooropleiding van Garage TDI maakt ‘Jong, actueel en ambitieus’ theater. Voorstellingen van de vooropleiding bruisen van energie en hebben de drang om met het publiek te communiceren. De creativiteit, betrokkenheid en eigenwijsheid van de spelers en makers straalt af van de voorstellingen.

Programma

Het activiteitenprogramma van de Vooropleiding van Garage TDI is gericht op vier onderdelen:

  1. Verdieping
  2. Onderzoek
  3. Spelen voor publiek
  4. Blik op de beroepspraktijk

Er zijn twee programma’s: het spelersensemble en het theatertussenjaar. Het spelersensemble is een spelersgroep, die bestaat uit jongeren tussen 14 en 21 jaar. De activiteiten vinden voornamelijk in de weekenden en vakanties plaats. Het theatertussenjaar is een programma waar jongeren drie dagen per week fulltime met theater bezig zijn. In deze opleiding zitten jongeren die na hun middelbare school een jaar extra verdieping willen als voorbereiding op de audities van een hbo-theateropleiding.

Jongeren die verder willen met theater kunnen bij Garage TDI auditie doen voor de Vooropleiding. Je volgt een intensief theaterprogramma bestaande uit lessen, het meedoen aan theaterexperimenten en het maken en spelen van producties. Binnen de Vooropleiding bereidt de deelnemer zich voor op een hbo-theateropleiding in Nederland of Vlaanderen.

Meer weten over het theatertussenjaar?

Vragen over de auditie of over het programma? Neem gerust contact met ons op.