Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Praktische informatie

Garage TDI heeft een vooropleiding voor jongeren van 14 t/m 21 jaar die geïnteresseerd zijn in theater en er graag meer over willen leren. In de vooropleiding volg je (theater)lessen, leer je theatermaken en speel je in voorstellingen.

Locatie

Alle lessen worden gegeven in ons eigen pand aan de industrieweg 8 in Assen. Soms werken we voor (locatie)voorstellingen op een andere locatie in Drenthe.

JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR

Is het lastig om de lessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Garage TDI werkt samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld. Meer info vind je op jeugdfondssportencultuur.nl

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen onderaan deze pagina. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@garagetdi.nl

Binnen de vooropleiding schrijf je je in voor masterclasses, lesblokken en producties. De vaste momenten waarop er activiteiten zijn, zijn vrijdagavond en zondag. Dit betekent niet dat je iedere vrijdag of zondag aanwezig bent.

Het kan voorkomen als je mee gaat spelen in een voorstelling dat er wordt afgeweken van de vrijdagavond en zondag. En dat je bijvoorbeeld op zaterdag of in de vakantie repeteert.

In de vooropleiding krijg je allerlei lessen waarin je meer leert over acteren, theatermaken en verschillende theaterstijlen. Denk bijvoorbeeld aan lessen improvisatie, camera-acteren, mime, dans, stem, maskertheater en nog veel meer.

Er zijn elk jaar twee auditie momenten. Als je wordt aangenomen voor de vooropleiding kun je direct instromen!

Nadat je bent aangenomen word je uitgenodigd voor een gesprek met de coördinator van de vooropleiding en de vertrouwenspersonen. In dit gesprek worden al je vragen die je hebt beantwoord en leggen we onze werkwijze uit. Ook krijg je toegang tot het forum waar je onder andere de jaarplanning kan vinden en je je meteen kan inschrijven voor een lesblok of voorstelling.

De vooropleiding is bedoeld voor jongeren die zich in hun vrije tijd willen verdiepen in theater.

Het theatertussenjaar is voor jongeren die klaar zijn met school en zich 3 dagen in de week willen voorbereiden voor een hbo-theateropleiding door het volgen van lessen en meespelen in voorstellingen.

Ja. Alle deelnemers van de vooropleiding krijgen reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer.

De contributie per kalenderjaar bedraagt €275,-. Dit bedrag wordt in 3 termijnen (€100, €100 & €75) per jaar automatisch afgeschreven. De eerste termijn van de contributie wordt afgeschreven de maand nadat je bent gestart.

Start je bijvoorbeeld in oktober bij de vooropleiding, dan schrijven we rond de 25e van november, december & januari 2023 de contributie af.

Voor gezinnen met een laag inkomen is het mogelijk om een aanvraag te doen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. Zij betalen de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren (0-17 jaar) voor gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Kijk voor meer informatie op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe.

Is je aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur of een ander steunfonds goedgekeurd? Vul dan dit formulier in via https://www.jtsdynamo.nl/jeugd...
Let op: je moet er zelf voor zorgen dat jouw kind is aangemeld bij een van deze fondsen. Dat kunnen wij niet voor je doen.