Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 12 jaar

Move Your Ass

Wat is mijn identiteit? Waar kom ik vandaan en waar ben ik naar op weg? En waarom eigenlijk?

zaterdag 9 december, 2023
13:00 - 21:30 uur
Garage TDI
  • Agenda

Move Your Ass

Elke maand is een nieuwe editie van Move Your Ass. Een super gezellige dag, gevuld met workshops, bijzondere ervaringen, theater, kunst, nieuwe mensen en meer. Maar bovenal, een dag om lekker samen te chillen en te feesten.

Tijdens de reeks van Move Your Ass werken we elke maand aan verschillende onderwerpen die met het thema identiteit te maken hebben. Met behulp van theater, dans en beeldende kunsten ontdekken we nieuwe dingen en misschien zelfs nieuwe kanten van onszelf.

Iedereen is welkom, met of zonder ervaring. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk en uitdagend op ieder niveau. Het maakt niet uit of je alleen of samen komt, want we starten altijd met een kennismaking om elkaar snel te leren kennen. Na de workshops gaan we samen eten in afwachting van de avondactiviteit. En hadden we al gezegd dat meedoen aan Move Your Ass gratis is? Dus, move your ass en meld je aan voor de volgende editie.

We horen overal terug dat de mentale gezondheid van onze jongeren over de afgelopen jaren een flinke deuk heeft opgelopen. Garage TDI ontwikkelt voor de jongeren in Assen een programma vol workshops, theater, dans en andere kunsten om jezelf in beweging te brengen voor jouw mentale gezondheid.

Move Your Ass wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Assen en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Zaterdag 9 december 2023
Op zaterdag 9 december is het thema Each one, teach one en ga je aan de slag met onder andere rap, spoken word en urban dans. Samen met artiest Jooz gaan we verder op onderzoek naar onze identiteit.

's Avonds zie je in onze zaal het optreden van Jooz.

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uurWorkshop rap, spoken word, urban dans

20:00 uur
Optreden van Jooz
Boek tickets
21:30 uur
Verwachte eindtijd


Zaterdag 20 januari 2023
Meer informatie volgt

Programma

Informatie over het programma volgt

Zaterdag 17 februari 2023
Meer informatie volgt

Programma

Informatie over het programma volgt

Voorgaande edities

Zaterdag 7 oktober 2023
Vandaag dompelen we onszelf onder in ongemak. Dit doen we aan de hand van een workshop freestyle dans en theatersport. Ongemakkelijk? Misschien een beetje, maar het zal vooral ook veel herkenning en een lach opleveren.

Allereerst zullen we op een laagdrempelige manier kennismaken met elkaar, freestyle dans en theatersport. Stap voor stap dagen we je uit. Hoe diep durf jij het ongemak in de ogen te kijken? Na de workshops zorgen wij dat het eten op tafel staat en doen we nog een gezamenlijke activiteit.

De voorstelling U roept, wij spelen! (12+) is onderdeel van het programma. Naar de voorstelling zonder het deelnemen aan de workshops? Dat kan ook. Meer informatie over de voorstelling en tickets vind je hier. Let op: deelnemers van Move Your Ass hoeven geen tickets voor de voorstelling te boeken.

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uur
Workshop freestyle dans
15:30 uur
Workshop theatersport
18:00 uur

Eten

20:00 uur
U roept, wij spelen! (12+)
21:30 uur
Verwachte eindtijd


Zaterdag 21 oktober 2023
Wat doe ik aan vandaag? Wat zal ik eten? Wat ga ik studeren? Elke dag maken we keuzes en elke dag wordt het aanbod van mogelijkheden groter. Hoe kan je nou kiezen tussen honderden opties?

Vandaag gaan we in een beeldende en theatrale workshop aan de slag met keuzestress. Hoe kun je een kunstwerk maken aan de hand van dilemma's? En hoe kunnen we anderen in het theater keuzemogelijkheden geven?

Om 19.30 uur speelt theatermaker Marije de Haan haar voorstelling ERROR (12+), over Generatie Z en diens keuzestress. Naar de voorstelling zonder het deelnemen aan de workshops? Dat kan ook. Meer informatie over de voorstelling en tickets vind je hier. Let op: deelnemers van Move Your Ass hoeven geen tickets voor de voorstelling te boeken.

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uur
Workshop beeldende kunst

15:30 uur
Workshop theater

19:15 uur
ERROR (12+)

20:15 uur
Lasergamen in de Garage

21:30 uur
Verwachte eindtijd


Zaterdag 11 november 2023
Waar word jij nou echt blij van? Hoe zit het met geluk? Dat is het onderwerp van Move Your Ass op 11 november.

Vandaag kan je kiezen tussen drie workshops. Bij de ene workshop ga je meer leren over stand-up comedy van Luuk Weggemans (winnaar van jury- en publieksprijs Amsterdams Studenten Cabaret Festival). Bij de tweede workshop ga je aan de slag met freestyle dans, samen met urban freestyler Grace Hardt. Tot slot kan je ook nog naar de workshop singer-songwriter van Jason Staal. Wat spreekt jou het meeste aan?

's Avonds is er in de showroom een stand-up comedy avond. Kom jij ook kijken? Doe je niet mee aan Move Your Ass, dan kan je alsnog naar de comedy night. Bestel hier je tickets.

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uur
Workshop freestyle dans, singer-songwriter stand-up comedy

20:00 uur
Stand-up comedy

21:30 uur
Verwachte eindtijd


Foto: Mara Zuidema
Move your Ass wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Assen en Fonds voor Cultuurparticipatie.
In samenwerking met Vaart Welzijn