Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Move Your Ass voortraject

Elke maand is een nieuwe editie van Move Your Ass. Een super gezellige dag, gevuld met workshops, bijzondere ervaringen, theater, kunst, nieuwe mensen en meer. Maar bovenal, een dag om lekker samen te chillen en te feesten.

Tijdens de reeks van Move Your Ass werken we elke maand aan verschillende onderwerpen die met het thema identiteit te maken hebben. Met behulp van theater, dans en beeldende kunsten ontdekken we nieuwe dingen en misschien zelfs nieuwe kanten van onszelf.

Iedereen is welkom, met of zonder ervaring. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk en uitdagend op ieder niveau. Het maakt niet uit of je alleen of samen komt, want we starten altijd met een kennismaking om elkaar snel te leren kennen. Na de workshops gaan we samen eten in afwachting van de avondactiviteit. En hadden we al gezegd dat meedoen aan Move Your Ass gratis is? Dus, move your ass en meld je aan voor de volgende editie.

We horen overal terug dat de mentale gezondheid van onze jongeren over de afgelopen jaren een flinke deuk heeft opgelopen. Garage TDI ontwikkelt voor de jongeren in Assen een programma vol workshops, theater, dans en andere kunsten om jezelf in beweging te brengen voor jouw mentale gezondheid.

Move Your Ass wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Assen en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Zaterdag 7 oktober 2023
Vandaag dompelen we onszelf onder in ongemak. Dit doen we aan de hand van een workshop freestyle dans en theatersport. Ongemakkelijk? Misschien een beetje, maar het zal vooral ook veel herkenning en een lach opleveren.

Allereerst zullen we op een laagdrempelige manier kennismaken met elkaar, freestyle dans en theatersport. Stap voor stap dagen we je uit. Hoe diep durf jij het ongemak in de ogen te kijken? Na de workshops zorgen wij dat het eten op tafel staat en doen we nog een gezamenlijke activiteit.

De voorstelling U roept, wij spelen! (12+) is onderdeel van het programma. Naar de voorstelling zonder het deelnemen aan de workshops? Dat kan ook. Meer informatie over de voorstelling en tickets vind je hier. Let op: deelnemers van Move Your Ass hoeven geen tickets voor de voorstelling te boeken.

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uurWorkshop freestyle dans
15:30 uur
Workshop theatersport
18:00 uur

Eten

20:00 uur
U roept, wij spelen! (12+)
21:30 uur
Verwachte eindtijd


Zaterdag 21 oktober 2023
Wat doe ik aan vandaag? Wat zal ik eten? Wat ga ik studeren? Elke dag maken we keuzes en elke dag wordt het aanbod van mogelijkheden groter. Hoe kan je nou kiezen tussen honderden opties?

Vandaag gaan we in een beeldende en theatrale workshop aan de slag met keuzestress. Hoe kun je een kunstwerk maken aan de hand van dilemma's? En hoe kunnen we anderen in het theater keuzemogelijkheden geven?

Om 19.30 uur speelt theatermaker Marije de Haan haar voorstelling ERROR (12+), over Generatie Z en diens keuzestress. Naar de voorstelling zonder het deelnemen aan de workshops? Dat kan ook. Meer informatie over de voorstelling en tickets vind je hier. Let op: deelnemers van Move Your Ass hoeven geen tickets voor de voorstelling te boeken.

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uurWorkshop beeldende kunst

15:30 uur
Workshop theater

19:15 uur
ERROR (12+)

20:15 uur
Lasergamen in de Garage

21:30 uur
Verwachte eindtijd


Zaterdag 11 november 2023
Waar word jij nou echt blij van? Hoe zit het met geluk? Dat is het onderwerp van Move Your Ass op 11 november.

Vandaag kan je kiezen tussen drie workshops. Bij de ene workshop ga je meer leren over stand-up comedy van Luuk Weggemans (winnaar van jury- en publieksprijs Amsterdams Studenten Cabaret Festival). Bij de tweede workshop ga je aan de slag met freestyle dans, samen met urban freestyler Grace Hardt. Tot slot kan je ook nog naar de workshop singer-songwriter van Jason Staal. Wat spreekt jou het meeste aan?

's Avonds is er in de showroom een stand-up comedy avond. Kom jij ook kijken? Doe je niet mee aan Move Your Ass, dan kan je alsnog naar de comedy night. Bestel hier je tickets.

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uurWorkshop freestyle dans, singer-songwriter stand-up comedy

20:00 uur
Stand-up comedy

21:30 uur
Verwachte eindtijd


Zaterdag 9 december 2023
Op zaterdag 9 december is het thema Each one, teach one en ga je aan de slag met onder andere rap, spoken word en urban dans. Samen met artiest Jooz gaan we verder op onderzoek naar onze identiteit.

's Avonds zie je in onze zaal het optreden van Jooz.

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uur
Workshop rap, spoken word, urban dans


20:00 uur
Optreden van Jooz

Boek tickets

21:30 uur
Verwachte eindtijdZaterdag 20 januari 2024
Op 20 januari duiken we in het diepen en gaan we samen kijken en nadenken over falen en angsten. Overdag volgen we workshops zang en camera acteren. Na het eten doen we nog een activiteit samen en om 20.00 uur gaan we naar de voorstelling 1000 kilo watten (14+) kijken. Meld je snel aan.

De workshop camera acteren wordt gegeven door Carina de Vroome, oud-speler van de Vooropleiding van Garage TDI. Carina studeerde in 2019 af aan de Toneelschool in Arnhem en heeft tijdens haar studie onder andere in New York gewoond voor film- en acteerlessen. Eerder speelde ze ook al in producties van ITA, Theater Oostpool en Zummerbuhne. Je kan haar ook kennen van series als The Spectacular, Follow de SOA, Thuisfront en Dag en Nacht. Tot slot is ze nu te zien in de bioscoop met Jippie: No More!

Jaap de Jong geeft de workshop zang. Hij weet als geen ander hoe je plezier kan creëren wanneer je met een groep aan het zingen bent. Ervaring of goed zingen is niet nodig, alleen een beetje lef. Samen gaan we daar een hele leuke workshop van maken.

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uurWorkshop zang
15:30 uur
Workshop camera acteren

18:00 uur

Eten


20:00 uur
1000 kilo watten (14+)

Boek tickets
21:30 uur
Verwachte eindtijd


Zaterdag 17 februari 2024
Op 17 februari gaan we het hebben over... de wereld! Dat is een enorm groot thema, maar we hebben er natuurlijk allemaal mee te maken. Hoe leef je in een wereld die steeds veranderd, veel groter is dan jijzelf en soms ook heel ongrijpbaar? Deze dag gaan we in- en uitzoomen. Waar maken we ons zorgen om in de wereld en waar maken we ons wel eens zorgen om in ons eigen leven? Hoe kunnen persoonlijke verhalen toch herkenbaar worden voor anderen? En hoe kun je kunst inzetten in activisme.

Actrice Marliz van Til geeft een workshop over verteltheater vanuit persoonlijke verhalen. Hoe kun je een persoonlijk verhaal zo vertellen dat je echt indruk maakt op de ontvanger? Stap voor stap gaan we onze eigen verhalen delen want jouw stem mag gehoord worden. Uiteraard deel je alleen de dingen die jij zelf wil delen en waar jij je veilig bij voelt.

In de andere workshop gaan we samen met Julia van Zoelen bezig met masktertheater.

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uurWorkshop verteltheater
15:30 uur
Workshop maskertheater
18:00 uur

Eten

20:00 uur
Avondactiviteit met o.a. Levend Wie is de mol?
21:30 uur
Verwachte eindtijd


Zaterdag 16 maart 2024
Op 16 maart is het thema It's me, HI! Waar sta jij voor en hoe uit zich dat? Wat wil jij? Wat is je grootste droom? Wat zou je willen veranderen in de wereld?

Op zaterdag 16 maart is de volgende Move Your Ass met als thema It's me, HI! Met een theaterworkshop die gaat over humor & activisme en een dansworkshop. Daarnaast gaan we samen naar een voorstelling kijken en een spannend spel spelen! Ben jij erbij?

Programma (o.v.b.)

12:45 uurInloop
13:00 uurWorkshop Humor & activisme in theater
15:30 uurWorkshop dans
17:30 uurOnderzoekspresentatie van Mirte Broers
18:00 uur

Eten

19:00 uurBrainstorm Move Your Ass Festival
20:00 uur
Spel 'De Verraders'
21:30 uur
Verwachte eindtijd


Move Your Ass wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Assen en Fonds voor Cultuurparticipatie. Move Your Ass ontwikkelen we in samenwerking met Vaart Welzijn.