Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 14 jaar

1000 kilo watten

Openhartige voorstelling over depressieve gevoelens

  • Agenda

1000 kilo watten

Na een tumultueuze arrestatie moet de 15-jarige Izzy een nacht op het bureau doorbrengen. Izzy zoekt altijd de confrontatie op, heeft een grote bek en rekt ieders grenzen op. Deze nacht heeft ze echter de verkeerde tegenover zich. De politieagent laat zich niet wegsturen. Met zijn onbeholpen, onhandige en soms lompe manieren helpt hij Izzy om zich bloot te geven en ontstaat er een onverwachte connectie.

1000 kilo watten (14+) is een voorstelling van Garage TDI in samenwerking met Stichting Route Jack over depressie en de verschillende verdedigingsmechanismen van de mens om hiermee om te gaan. Over hoe eenzaam het kan zijn als je aan depressie lijdt en over de machteloosheid van de omgeving. Maar ook een voorstelling met humor, luchthartigheid en troost om zo een jong publiek handvatten te geven om de strijd tegen deze, vaak onzichtbare, vijand aan te gaan.

In samenwerking met deskundigen (van o.a. Vaart Welzijn, GGZ Drenthe en MINDCARE) hebben Garage TDI en Stichting Route Jack een educatief programma ontwikkeld rondom de voorstelling. Hiermee dragen wij bij aan het herkennen en bespreekbaar maken van depressie, voor jongeren en hun omgeving. De voorstelling kan ook gespeeld worden voor ouders, leerkrachten, mentoren en andere naasten van de jongeren.

Tekst: Danielle Wagenaar
Regie: Frederieke Vermeulen
Spel: Niek van der Horst en Esther Ymkje van Steenis
Compositie: Daniël van der Duim (en daarnaast bestaand werk van Elgar en Schubert)
Decor: Marlies Schot
Kostuum: Freja Roelofs
Lichtontwerp: Sebastian van der Laan
Decorbouw: Beuk Kunst & Konstructie en Brinkman Decor
Techniek: Nelson Spiegelaar en Rick Naaijer
Stagiaire regieassistentie: Kim Oosterhoff
Fotografie: Moon Saris
Trailer: Lancelot Video
In samenwerking met: Stichting Route Jack, Vaart Welzijn, GGZ Drenthe en MINDCARE
Met dank aan: Anja Janssen en Frans Baudoin

"Garage TDI presenteert een mooie, stevige en tegelijk lichte voorstelling die elke school zou mogen boeken: over een meisje van 15 dat worstelt met de wereld en vooral zichzelf" - Dagblad van het Noorden ★★★★★

"In de beeldrijke taal van Danielle Wagenaar en de uitmuntende regie van Frederieke Vermeulen wordt in een psychologische steekspel een dubbelportret geschilderd van twee mensen die elk op hun eigen wijze worstelen met het bestaan." - Theaterkrant.nl

Leeftijd vanaf 14 jaar
Duur 50 minuten
Locatie in theaters en in het gymlokaal
Max aantal toeschouwers theater 150, school in theater 120, op school 100
Boekingen: via sttprodukties.nl

Na afloop van de voorstelling is er altijd een kort nagesprek met de acteurs, dit gesprek kan een mooi startpunt zijn om in de mentorlessen verder te werken met het thema depressie. Bij deze voorstelling kun je ook een extra educatieve activiteit boeken. Zoals een theatraal nagesprek (60 minuten) of een creatieve verwerkingsworkshop (120 minuten). Ter voorbereiding op de voorstelling bieden we kosteloos een online meeting aan waarin we je meer kunnen vertellen over de voorstelling. Je krijgt tips over hoe je de klas kan voorbereiden op de voorstelling en hoe je achteraf verder kunt doorwerken op dit thema.

Meer informatie vind je op de speciale educatiemateriaal-pagina.

Meer weten over educatie?

Educatie op maat, inspiratie nodig of opzoek naar theaterdocenten? Neem gerust contact met ons op via roel@garagetdi.nl