Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 8 jaar

De (gruwelijke en fantasierijke) winteravonturen van de Gebroeders Grimm

Muzikale warme wintervoorstelling op een bijzondere locatie in Assen

  • Agenda

De (gruwelijke en fantasierijke) winteravonturen van de Gebroeders Grimm

Jakob en Wilhelm Grimm zijn verhalenvertellers en oplichters uit de 19e eeuw. Ze trekken met paard en wagen door Drenthe om de plattelandsbevolking eerst goed bang te maken om ze vervolgens te 'beschermen' tegen deze zelfverzonnen monsters en demonen. Daar verdienen ze veel geld mee. Wanneer de Drentse overheid lucht krijgt van hun dubieuze praktijken, worden de broers gedwongen zich met een echte magische vloek bezig te houden.

Het verhaal speelt zich af halverwege de 19e eeuw. Het is een koude winteravond. Arbeiders willen niet meer aan het werk. Het spookt in de fabriek, zeggen ze. De bevolking is bang. Burgemeester Kniphorst is ongerust: het economisch belang van de regio staat op het spel. Wilhelm en Jacob zijn totaal niet voorbereid op het serieuze werk. In een epische strijd tussen fantasie en realiteit, worden ze geconfronteerd met alles wat ze met hun verbeeldingskracht tot leven hebben gewekt.

De (gruwelijke en fantasierijke) winteravonturen van de Gebroeders Grimm (8+) is een remake van de eerdere versie die de vooropleiding produceerde in coproductie met Duda Paiva Company en Puppet International. De voorstelling is speciaal voor Assen gemaakt als wintervariant in de donkere dagen voor Kerst. Hetzelfde uitgangspunt, maar op basis van een geheel nieuw sprookje! Andere locaties, maar nog steeds met de prachtige muziek van Harry Bannink.

Toegankelijkheid
De voorstelling volgt een wandeling van ongeveer 1 kilometer en bevat buitenscènes. Op de eindlocatie worden in het verhaal twee trappen beklommen, waarbij geen werkende lift aanwezig is. Indien je twijfelt over jouw mogelijkheden, neem contact met ons op via info@garagetdi.nl.

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 december start de voorstelling in de Gouverneurstuin in Assen. Op zondag 24 december start de voorstelling vanaf de kerstbal op de Brink in Assen. Tickethouders hebben hier via de mail meer informatie over ontvangen.

Tekst: David Westera, Mika But en Remco van Zandvoort
Regie: Mika But, Remco van Zandvoort en Roel Tichelaar
Spel: Anne-Fleur Jonker, Viggo Span, Pien Malewicz, Noa Sleifer, Marieke Kloet, Milena Koetschruiter, Guus Scholing, Jasmijn van Hoorn, Dorien Nijenhuis, Fenna Kuivenhoven, Floortje Klei, Sven van der Neut, Leon Schaap, Belle van Brakel, Marit Turkstra, Berber Bols, Daan Haan, Fernando Albers, Luna Vroegh, Tyebbe Prinsse, Holly Vos en Myrthe Kalk
Muziek: Tine Erkens (viool) en Mika Nankman (gitaar en piano)
Vormgeving: Hadewych ten Berge, Vera Vos en Afke Manshanden
Poppen en objecten: Duda Paiva Company, Hadewych ten Berge
Masterclasses: Duda Paiva Company en Puppet International
Coaching poppenspel Mika But
Begeleiding muziek Mika But
Productie: Rick Naaijer
Techniek: Janine de Weerd
Video: Demi Tanalepy
Campagnebeeld: DAYS film en fotografie
Duur: 120 minuten (o.v.b.)