Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 12 jaar

Don Assini

Een muzikale locatievoorstelling voor jong en oud

  • Agenda

Don Assini

Tijdens de tentoonstelling Sprezzatura, 50 jaar Italiaanse schilderkunst in het Drents Museum, kleurt Assen tot 3 november in Italiaanse sferen. Voor Garage TDI, het stadsgezelschap van Assen, aanleiding om het thema om te zetten naar een groots opgezette locatievoorstelling. Na het succes van Justice, waarin regisseuse Céline Hoex in het kader van The American Dream de filmklassieker De twaalf gezworenen onder de loep nam, neemt Garage TDI in het kader van Sprezzatura nu de filmklassieker The Godfather als uitgangspunt voor een locatieproductie in Assen. Hoe zou Assen er uitzien als er een ware godfather rond zou lopen?

Don Assini is een muzikale locatievoorstelling voor jong en oud vanaf 12 jaar, over het grimmige leven van maffiosi te midden van de Drentse hoofdstad. In deze bewerkte versie van The Godfather volgen we Matteo Assini, de zoon en logische opvolger van Don Assini. Matteo voelt echter niks voor de louche zaken van zijn vader en heeft zijn ambities in de opera liggen. En dat terwijl hij op het punt staat te gaan trouwen met Lucia, de dochter van de concurrent Lorenza Marino. Door het huwelijk hopen de families op minder gespannen voet te kunnen leven. Lorenza Marino heeft een miljoenen business ontdekt in Assen. De diensten van de familie Assini komen hierbij goed van pas. Maar in hoeverre is een deal tussen maffiosi ook echt een deal? Het vertrouwen in elkaar blijkt niet geheel waterdicht te zijn. Zelfs een huwelijk lijkt daar geen medicijn voor te zijn. De trouwdag tussen Matteo Assini en Lucia Marino, waar het publiek te gast is, verloopt dan ook geheel anders dan gepland. Don Assini is beeldend muziektheater met kunstvervalsing en an offer you can’t refuse.

Don Assini wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Drenthe, Gemeente Assen en Zabawas.

Artistiek advies: Remco van Zandvoort
Regie: Céline Hoex en Zen Roorda
Compositie: Eef van Breen
Spel en zang: Maurice Rommers, en spelers van de Vooropleiding
Muziek: Ibelisse Guardia Ferragutti (voice, keys, bass), Marielle groven (viool), Salvoandrea Lucifora (sousaphone, tuba, trombone), Frank Rosaly (drumset, marching band drum), Roel Goedhart (gitaar)
Vormgeving: Louwe Noordhoff
Lichtontwerp: Rinnert Veldman
Productie: Rick Ploeg, Marvin van der Sluijs, Jeroen van den Hoorn, Rick Naaijer