Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 12 jaar

Glas

Videoclip gemaakt door de Vooropleiding over het geweld tegen vrouwen en meisjes

  • Agenda

Glas

De spelers van de Vooropleiding van Garage TDI hebben de videoclip Glas gemaakt in het kader van de wereldwijde campagne Orange the World. Deze campagne richt zich op het geweld tegen vrouwen en meisjes. Bijna één op de vier vrouwen in Nederland heeft te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld.

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen
Tijdens de Orange the World campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als medestander in de strijd tegen geweld. Provincie Drenthe en Gemeente Assen zijn #medestanders in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluiten zich aan bij Orange the World. Daarom kleurt vanaf 25 november het Stadhuis van Assen oranje en wappert vanaf 25 november de Orange the World vlag onder anderen op het Provinciehuis en het Drents Museum.

De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Veilig, overal en altijd is dit jaar als campagnethema uitgeroepen.

De videoclip van Glas werd op maandag 27 november bij Garage TDI gepresenteerd.

Glas is tot stand gekomen in samenwerking met Orange the World Assen en Zuhause. Met dank aan Veilig Thuis Drenthe, Centrum Seksueel Geweld, Gemeente Assen, Provincie Drenthe, Fonds voor Cultuurparticipatie en STILA.

Regie Élénie Wagner
Spel Berber Bols, Ella Pleizier, Fernando Albers, Guus Scholing, Janneke de Noo, Jasmijn van Hoorn, Luna Vroegh, Meike Verdouw, Milena Koetschuiter, Tyebbe Prinsse, Viggo Span, Dorien Neijenhuis
Film Davey Bakker
Muziek Eliën
Productie Beau Kremers
In samenwerking met Orange the World Assen en Zuhause
Met dank aan Veilig Thuis Drenthe, Centrum Seksueel Geweld, Gemeente Assen, Provincie Drenthe, Fonds voor Cultuurparticipatie en STILA