Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 8 jaar

Hoog van de toren

Een mythe anno nu met een gevoel van weemoed

donderdag 31 oktober, 2024
16:00 uur
Puppet International
  • Agenda

Na het grote succes van De (gruwelijke en fantasierijke) avonturen van de Gebroeders Grimm (12+) tijdens Puppet International 2022 maakt de Vooropleiding van Garage TDI opnieuw een locatievoorstelling op uitnodiging van het festival. De Vooropleiding van Garage TDI en theatermaker en poppenspeler Ila van der Pouw maken samen een poppentheatervoorstelling, met ondersteuning van schrijver Rob Bloemkolk, voor iedereen vanaf 8 jaar. Met sierlijke manipulaties, razendsnelle stemwisselingen en fraai vormgegeven toneelbeelden vergeet je bijna dat je naar poppen kijkt. Een magische beleving!

De Grote Kerk in Meppel is naast de speellocatie dit jaar ook de start voor een nieuw verhaal. Onder begeleiding van Ila creƫren de jonge spelers van de Vooropleiding een nieuwe mythe, gebaseerd op eeuwen historie in en rondom de Meppeler toren. De poppen uit de grote collectie van Ila vertolken nieuwe karakters en komen opnieuw tot leven in deze op maat gemaakte locatievoorstelling.

Over Garage TDI Vooropleiding
Garage TDI is een werkplaats voor verbeelding, waar alle expertise op het gebied van jeugd en jongeren theater aanwezig is. Door de jaren heen heeft Garage TDI gebouwd aan een werkplaats voor jong talent dat ruimte biedt voor verdieping, onderzoek, het maken en spelen van producties en oriƫntatie op de beroepswerkelijkheid. We maken crossovers met andere disciplines zoals muziek, dans, erfgoed, Urban Art, Popcultuur, beeldende kunst, film en digital art, en leggen verbinding met het sociale domein, natuur, duurzaamheid en wetenschap.

Regie: Ila van der Pouw
Regie-assistent: Roel Tichelaar
Tekst: Rob Bloemkolk
Spel: Fenna van Kuivenhoven, Viggo Span, Tyebbe Prinsse, Marieke Kloet, Julia van der Wijk, Martijn van Dijk, Hanne Aussems, Andel Knijft
Techniek: n.n.b.
In samenwerking met: Puppet International en Ila van der Pouw
Foto: DAYS film & fotografie