Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 10 jaar

Kahraman

Muzikale audiovoorstelling met een grafische beeldroman over drie nieuwkomers die een heldendaad verrichten en daarna een verblijfsvergunning krijgen

  • Agenda

Kahraman

Drie nieuwkomers verrichten een heldendaad en krijgen als beloning een verblijfsvergunning. Kahraman (Farsi voor held) is een muzikale audiovoorstelling van Garage TDI die je via je eigen koptelefoon kunt beluisteren waar en wanneer je maar wilt. Via een immersieve 3D audiobeleving word je door jongeren uit Nederland, Iran en Turkije meegenomen in het verhaal. Een voorstelling over de manier waarop wij denken in termen van helden en schurken.

De beeldvertelling is ontworpen door Cezara Gurau, het geheel wordt sferisch ondersteund door celliste Amber Docters van Leeuwen. Geluidsontwerper Rinse de Jong creëert het echte voorstellingsgevoel, alsof de spelers in je woonkamer rondlopen en je naast een cello zit. Het verhaal is gebaseerd op de 22-jarige Mamoudou Gassama uit Mali die van de Franse minister-president een verblijfsvergunning ontving na het redden van een kleuter die aan het balkon hing.

Vanaf nu te bestellen

Kahraman is verkrijgbaar in een softcover en een hardcover variant. De kosten zijn €24,90 (hardcover) en €19,90 (softcover) excl. 5 euro verzendkosten. We laten alleen het aantal boeken drukken dat er door jullie wordt besteld. Daarom is de levertijd ten minste vijf werkdagen. Bestellen doe je hier. Wil je het boek na de bestelling liever bij ons op komen halen? Laat ons van tevoren even weten wanneer je komt. Dan zetten we de bestelling voor je klaar.

BESTEL KAHRAMAN HIER

Concept en Regie: Zen Roorda
Graphic novel /grafische vertelling: Cezara Gurau
Advies: Remco van Zandvoort
Spel: Ella Albers, Zeynep Beyza Arslan, Jasmijn van Hoorn, Yekta Odoomi, Mani Norouzian, Roos Benjamins & Viggo Span
Compositie en muziek: Amber Docters van Leeuwen
Geluidsontwerp: Rinse de Jong
Met dank aan: Prins Bernhard Cultuurfonds, Draagvlakactiviteitenfonds, NCP-Fonds, DAF Vluchtelingenwerk Nederland, Provincie Drenthe en Gemeente Assen.
Fotografie: Mara Zuidema