Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 12 jaar

Klassiekers experiment

Theatrale performances geïnspireerd op theaterklassiekers

  • Agenda

Op 24 november presenteert het Tussenjaar van Garage TDI hun theatrale performances, geïnspireerd op de theaterklassiekers Oresteia en Samuel Beckett. Onder begeleiding van makers Zen Roorda en Lieke van der Vegt hebben de spelers onderzoek gedaan en hebben hun eigen performances ontwikkeld.

Oresteia
Oresteia is een van de oudste theaterteksten die tot onze Europese cultuur wordt gerekend en de enige bewaarde trilogie. De Oresteia is een wraak trilogie van onze alleraardigste Aischylos. In deze Griekse tragedie vermoordt Klythaimnestra haar man Agamemnon, omdat hij hun dochter offerde aan de goden. Zoon Orestes vermoordt vervolgens zijn moeder om de moord op zijn vader te wreken. De zucht naar vergelding stuwt het verhaal voort, generatie op generatie, van de ene bloedige afslachting naar de volgende, er lijkt geen einde te komen aan het moorden.

Samuel Beckett
"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Dat is hoe Samuel Beckett erin stond. De ingrediënten van zijn werk zijn geestige taal, minimalistische beelden en een tragikomische binnenwereld. Het Tussenjaar onderzoekt waarom deze schrijver en misantroop nog steeds zo relevant is. Hierbij nemen ze de zinloosheid van het leven onder de loep en lachen we erom. Zoals Beckett immers zei: "Niets is grappiger dan het ongeluk."

Begeleiding: Zen Roorda, Lieke van der Vegt
Spel: Meike Verdouw, Ella Pleizier, Viggo Span, Fernando Albers, Tyebbe Prinsse, Milena Koetschruiter, Janneke de Noo, Berber Bols, Jasmijn van Hoorn, Guus Scholing, Dorien Neijenhuis
Regie-assistentie Aranka Plante, Luna Vroegh
Foto: Nienke Maat
Duur: 75 minuten, inclusief pauze (o.v.b.)