Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 8 jaar

Kunst van het leven

Theatrale route geïnspireerd op het leven van Frida Kahlo

  • Agenda

Kunst van het leven

In het kader van de expositie Viva la Frida in het Drents Museum maakte de vooropleiding van Garage TDI in het voorjaar van 2022 een theatrale route door Assen geïnspireerd op de levensloop van Frida Kahlo getiteld: Kunst van het leven. Onder leiding van drie makers (Céline Hoex, Laurien van Rijswijk en Ivana Diboune) maakten de spelers van de vooropleiding drie performances. De route werd vormgegeven door een foto-expositie van Yolanda Visser.

Drie performances geïnspireerd op het leven van Frida Kahlo

Performance 1
Frida Kahlo schilderde 55 zelfportretten waarin ze haar eigen identiteit onderzocht. Onder leiding van regisseur Céline Hoex maken de spelers van de vooropleiding een eigen theatrale zelfportret. Wie zijn ze van binnen en van buiten? In de kerk geven ze zichzelf vervolgens het ja-woord en beloven ze eeuwige trouw aan zichzelf.

Performance 2
Geïnspireerd op de Mexicaanse feestdag Dia de los Muertos maken de spelers samen met maker Laurien van Rijswijk een muzikale performance waarin ze op zoek gaan naar verhalen van hun eigen voorouders.

Performance 3
Frida Kahlo had na haar ongeluk veel pijn en kon nauwelijks bewegen. Ze bracht veel tijd door in haar eentje op haar kamer. Maar toch bleef ze schilderen om de eenzaamheid en de pijnt te kunnen verdragen. Ivana Diboune maakt samen met de spelers op basis hiervan een dansperformance waarin lichamelijk pijn en eenzaamheid centraal staat.

Kunst van het leven is een theatrale route geïnspireerd op het leven van de Mexicaanse schilder Frida Kahlo.

Concept & regie: Céline Hoex, Laurien van Rijswijk, Ivana Diboune
Spel: Floortje Klei, Milena Koetschruiter, Anne-Fleur Jonker, Imara Cheizo, Fenna Kuivenhoven, Jasmijn van Hoorn, Ella Albers, Koen Bordewijk, Pien Malewicz, Carmen Brouwer, Marieke Kloet, Viggo Span, Guus Kuipers, Kyona Postma, Noa Sleifer en Britt Wasse.
Kostuum en decor: Hadewych ten Berge
Foto-expositie: Yolanda Visser
Productie: Rick Ploeg en Rick Naaijer
Fotografie: Nienke Maat
Aftermovie: Lancelot Video