Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 12 jaar

(No) Money

Interactieve theatervoorstelling over omgaan met geld.

  • Agenda

(No) Money

Wat doe jij als je blut bent? Of als je het geld voor je IPhone nog niet bij elkaar gespaard hebt? Zorgverzekering? Ik woon toch thuis, of niet dan? Moet ik dat echt zelf betalen? Dat laadje, onder in het kastje? Dat is mijn oud papierbak voor ongeopende enveloppen. Lekker praktisch!

Leven in armoede veroorzaakt veelal een gevoel van schaamte. Het draagt vaak bij aan een negatief zelfbeeld. Jongeren lijken het steeds moeilijker te vinden om te sparen voor iets wat ze heel graag zouden willen hebben of willen doen. Geldzorgen of geldproblemen; het doet iets met je.

In (No) Money spelen we scènes gebaseerd op voorbeelden uit de praktijk waar jongeren mee te maken hebben of mee te maken kunnen krijgen. De realiteit wordt uitvergroot, gespiegeld, om later over door te praten. Soms spelen we scènes nog een keer met een andere invalshoek, of laten we het publiek meespelen in een sketch. De scènes worden direct nabesproken met een begeleidende docent en een ervaringsdeskundige.

Dit theaterproject is een coproductie van Garage TDI Vooropleiding en de Gemeentelijke Krediet Bank. Het is ontstaan in samenwerking met het Taalhuis Assen (DNK), het Drenthe college en Vaart Welzijn. (No) Money is een interactieve voorstelling die steeds aangepast wordt op de doelgroep waar het voor gespeeld wordt. De voorstelling is daarom geschikt voor alle lagen en alle niveaus van het VO (en het MBO).

Klassen Alle klassen en niveaus VO
Duur 50 minuten
Locatie Klaslokaal, aula of gymzaal / Garage TDI
Maximaal aantal bezoekers 50
Spelers Jongeren van Garage TDI Vooropleiding
Spelbegeleiding Roel Tichelaar (i.c.m. een ervaringsdeskundige van de GKB of jongerenwerker Vaart Welzijn)
Beeld DAYS film & fotografie

(No) Money is interactief educatief theaterproject en is onderdeel van ons educatie programma. De scènes worden direct nabesproken met een begeleidende theaterdocent en een ervaringsdeskundige. Mocht je hier meer informatie over willen dan kun je met ons contact opnemen.