Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 4 jaar

Oerlab voor de Toekomst

Garage TDI doet in het Oerlab voor de Toekomst participatief onderzoek met bewoners naar thema’s die actueel zijn én relevant voor de toekomst.

  • Agenda

In dit creatieve onderzoekslaboratorium (met keuken, workshopplek, theater en kunstkabinet) kun je koffiedrinken, meehelpen in de tijdelijke moestuin, ideeën inbrengen over de toekomst en meedoen met allerhande workshops. We proberen samen die toekomst vorm te geven via kunst: theater, tekst, beeld en muziek. Via creatieve workshops, gesprekken, activiteiten en presentaties probeert Garage TDI samen met bewoners grip te krijgen op de leefomgeving, de wereld onder onze voeten. In het Oerlab voor de Toekomst kan iedereen, jong en oud, meedoen.

Pilot op de Natuurplaats

Tussen 29 maart en 8 april 2023 wordt het Oerlab voor de Toekomst uitgetest door middel van een pilot op de Natuurplaats in Norg. Het thema van deze eerste pilot is ‘de voedingsbodem’, zowel in letterlijke als figuurlijke zin: Wat groeit er goed op de plek waar we leven, en wat (nog) niet? Wat heeft deze bodem nodig, nu en in de toekomst? Wat heb je als bewoner van dit gebied nodig om beter te kunnen wortelen en groeien? Hoe kunnen we - zelf en gezamenlijk - de grond waarop we leven vruchtbaarder maken?

Op 1, 2, 7 en 8 april zijn er gratis workshops en voorstellingen rondom het Oerlab op de Natuurplaats. Zo is Meesterlijke Bomen (jeugdversie) een luisterwandeling voor iedereen vanaf 4 jaar over bomen en hun communicatie onder de grond, gaat de voorstelling Tot op de bodem (6+)over het bodemleven en kun je tijdens een wandeling op zoek naar eetbare plantjes in je eigen dorp.

Op de andere dagen vinden er activiteiten plaats voor het onderwijs (PO en VO) uit de omgeving. De officiële vijfweekse editie van het Oerlab voor de Toekomst vindt plaats in het najaar in het centrum van Norg.