Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 10 jaar

Straf & Recht 1: Justice

De voorstelling Justice heeft als uitgangspunt de filmklassieker ‘De Twaalf Gezworenen’. De voorstelling zet ons rechtssysteem tegenover het Amerikaanse rechtssysteem.

  • Agenda

Straf & Recht 1: Justice

Ben je schuldig als je schuld bewezen is? Of ben je schuldig wanneer je de onschuld niet bewijzen kan? De voorstelling is een samenwerking met Het Cultureel Hart Assen in het kader van de expositie The American Dream.

Twaalf jongeren verschansen zich stiekem in het Assense Gerechtsgebouw. Een onschuldig spelletje ‘rechtertje spelen’ loopt uit op een grimmige confrontatie waarbij de scheidslijn tussen schuld en onschuld, goed en kwaad vervaagt. In uiteenlopende scènes verkennen de jongeren de wereld van de rechtspraak en de politiek en eindigt iedereen uiteindelijk in het verdachtenbankje. Of je nou Donald Trump, Donald Duck of gewoon Auke heet.
Bij de voorstelling Justice zijn extra activiteiten georganiseerd! Drie kwartier voor aanvang van de voorstelling is er een gratis inleiding over ons rechtssysteem en de totstandkoming van de voorstelling. De inleiding wordt gegeven door een rechter en een theatermaker van Garage TDI in de kleine zittingszaal.

Regie Celine Hoex
Tekstbijdragen Jehudi van Dijk
Vormgeving Suzanne Verhagen
Spel Brandstof - Het Ensemble