Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Vanaf 12 jaar

The Years

De geschiedenis staat centraal. Niet zoals je die op school geleerd hebt, maar zoals deze jongeren hem hebben beleefd. Terwijl de tijd maar door raast, staan zij stil om terug te blikken.

  • Agenda

The Years

In de voorstelling The Years worden de levensverhalen van negen mensen samengevoegd tot één, althans dat wordt geprobeerd. Vanuit hun perspectief vatten de spelers van het Brandstof Theater-Tussenjaar de geschiedenis van 1999 tot 2019 samen. Aan de hand van grote gebeurtenissen en eigen herinneringen doen ze een poging om hun collectieve autobiografie te vertellen. Geïnspireerd door het gelijknamige boek van Annie Ernaux beginnen ze bij het begin en aan de hand van objecten, geluiden en beelden arriveren ze bij het moment waar nog geen herinneringen over bestaan, het nu. Dit is het definitieve verhaal over hoe het ongeveer was om in hele specifieke omstandigheden op te groeien in de 21e eeuw en over waarom zij niet meer in de zee durven te zwemmen, maar haaien wel.

Spel: Nikki Offringa, Femke Brinksma, Démi Bongers, Rosa Los, Auke Huizenga, Anne van der Vegt, Jente Taborsky, Sophie Luiken en Dajo Mulfliet
Concept en regie: Max Wind en Joeri Heegstra
Vormgeving: Eva Koopmans
Fotografie: Hesterliena Wolthuis