Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

Alle leeftijden

Xperimentenfestival

Op zaterdag 25 mei is het Xperimentenfestival in De Tamboer in Hoogeveen

zaterdag 25 mei, 2024
15:30 uur
Theater de Tamboer
  • Agenda

Op zaterdag 25 mei organiseert de jeugdtheaterschool van Garage TDI het Xperimentenfestival. Tijdens dit festival maken alle jongerengroepen van de diverse locaties een eigen eenakter aan de hand van dezelfde opdracht.

Dit jaar staat het Xperiment in het teken van Hollywoodfilms. Leerlingen kozen een film en gingen daarmee aan de haal. Daarnaast sluiten we aan bij het thema van ons eigen jeugdtheaterfestival: Art of Wonder. Met het festival Art of Wonder viert Garage TDI jaarlijks de kracht van de verbeelding. Einstein zei ooit: “logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal.”

Laat je onderdompelen in de rijkdom van de fantasie, wandel over paden die je nog nooit belopen hebt en Verwonder… Jezelf… En het publiek!

Blok 1: 15.30 - 17.00 uur

Mean girls the remake (12+ - Meppel)

Wanneer Cady vanuit Afrika naar Amerika verhuist, moet ze voor het eerst naar een gewone middelbare school. Een plek waar ze niemand kent en niet weet hoe alles werkt. Wat moet je dan? Ga je mee in de regels van de populaire meiden? Of bedenk je je eigen regels?

The Truman Show (12+ - Dinsdag, Assen - Annelieke)

Truman speelt de hoofdrol in zijn eigen realityshow. Alleen weet hij dat niet. Hij weet niet dat zijn moeder Tina en zijn vrouw Laura, actrices zijn. Zijn beste vriend Nico, een acteur. Iedereen om hem heen speelt een rol, zelfs de marktkoopman met zijn kipkraam, de gekke tweeling en de aardige man op straat. Het is allemaal bedacht. Nep. Geregisseerd. Alleen Truman, alleen hij, is zichzelf. Zonder dat hij het weet is hij opgegroeid op een filmset. In die vreemde gemaakte wereld, waar alles echt moet lijken, maar toch zo vreemd is, begint Truman te vermoeden dat er iets niet klopt. Maar wat?

Tijd Spijt (12+ - Hoogeveen)

Als je naar 1 dag in je leven, of misschien zelfs wel daarvoor, terug mocht gaan, welke dag zou dat dan zijn? Tijd-spijt is een avontuurlijk verhaal over verprutste- en nieuwe kansen. Maar liggen die nieuwe kansen in het verleden of de toekomst? Reis met ons mee op zoek naar het antwoord.

Blok 2: 19.30 - 21.00 uur

Speelgoed verhalen (12+ - Dinsdag, Assen – Laura)
Weet je? Jouw speelgoed, van nu of vroeger, is er voor je. Jij denkt dat het levenloze dingen zijn, die alleen kunnen bewegen als jij ze in je handen hebt, maar geloof het of niet: ze leven zelf. Ze nemen hun taak heel serieus om niet door jou te worden gezien als levende objecten maar als jij niet kijkt leven ze een compleet eigen leven. Ze zijn je beste vrienden en dat willen ze ook voor altijd blijven. Ook als jij ouder wordt of nieuw speelgoed krijgt. Want ze doen alles voor je. Maar alleen als jij niet kijkt.

Mean girls the remake (12+ - Meppel)
Wanneer Cady vanuit Afrika naar Amerika verhuist, moet ze voor het eerst naar een gewone middelbare school. Een plek waar ze niemand kent en niet weet hoe alles werkt. Wat moet je dan? Ga je mee in de regels van de populaire meiden? Of bedenk je je eigen regels?

Grease (12+ - Donderdag, Assen - Iemke)
Het welbekende verhaal in een vlot en modern jasje. Want vindt u ook niet dat Danny en Sandy eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen? Rizzo in ieder geval wel...

Foto Nienke Maat