Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.

Lees onze cookieverklaring

18 mei 2022

Kaartverkoop Art of Wonder 2022 van start

Vandaag om 12.00 uur start de kaartverkoop van de vijfde editie van jeugdtheaterfestival Art of Wonder. Het festival vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 juni in Assen. Dit jaar staan op het programma onder andere voorstellingen van Thomas Sacha en Jos, De Witte Pomp, Simone de Jong Company, Het Kleine Theater en Garage TDI. Daarnaast staan er ook straattheater-acts en verschillende workshops voor jong en oud op het programma.

Kaarten voor voorstellingen zijn online verkrijgbaar of tijdens het festival bij de kassa in de Gouverneurstuin. De programmaonderdelen in de openlucht en de workshops zijn gratis.

Jeugdtheaterexperiment door jonge makers

In de Art of Wonder Showroom gaan jonge theatermakers uit Noord-Nederland een jeugdtheaterexperiment aan. Ze werken ruim twee weken fulltime aan een eigen theaterconcept, met ondersteuning van artistiek leider Frederieke Vermeulen. Dit jaar zijn de Showroom-makers Malou van Sluis en Pleun de Roode. Malou van Sluis doet vooronderzoek voor haar nieuwe voorstelling Alles leuk en aardig (2+), een aanstekelijke voorstelling voor iedereen die van een beetje (on)gein houdt. Pleun de Roode werkt samen met Judith Schuur aan Zeer waarde beminde bae, een voorstelling over liefdesbrieven en het zoeken naar de juiste woorden om de liefde te omschrijven. Speciaal voor Art of Wonder maken ze een versie voor iedereen vanaf 8 jaar. De uitkomsten van beide experimenten zijn te zien tijdens het festival.

De rol van kunst bij de ontwikkeling van de binnenstad

Onder de noemer Art of Ondernemen onderzoekt Art of Wonder de rol van de kunsten bij de ontwikkeling van de Asser binnenstad. Art of Wonder nodigt makers uit om festivalbezoekers de stad met andere ogen en oren te laten beleven. Dit jaar zijn dat theatermakers Hoge Fronten/Lieke Benders en Karel Hermans. Karel Hermans maakt met spelers van de vooropleiding van Garage TDI Remoria d’Amore (10+), een theatrale ervaring over herinneringen en het idealiseren van je verleden. Onder leiding van theatermaker Lieke Benders maak je een stadswandeling door Assen, getiteld Op pad met…(8+). De bezoeker loopt twee keer dezelfde route. Op de heenweg ontdek je het perspectief van de ene gast, op de terugweg dat van de andere.

Ben jij erbij?

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar.