BRANDSTOF

Brandstof TDI maakt ‘Jong, actueel en ambitieus’ theater. Voorstellingen van Brandstof TDI bruisen van energie en hebben de drang om met het publiek te communiceren. De creativiteit, betrokkenheid en eigenwijsheid van de spelers en makers straalt af van de voorstellingen. Brandstof TDI wil met haar voorstellingen mensen aan het nadenken zetten over actuele thema's en onderwerpen die spelen in de maatschappij.

 Brandstof speelt uitsluitend eigen materiaal, vaak geïnspireerd op verhalen, sages, films, theaterklassiekers of andere bronnen die ertoe doen. Altijd vertaald naar het hier en nu met aandacht voor thema`s die spelen bij jongeren (uit Noordoost Nederland). Vaak is dit een vorm van totaaltheater, soms strak en geordend, soms rauw en experimenteel. Brandstof speelt met theatervormen: cabaret, dans, muziek, nieuwe media, beeldend theater, Urban Art of Popcultuur. Wij willen jong talent de veelvoud van mogelijkheden in de theaterwereld laten ervaren. Daarom speelt Brandstof voor verschillende doelgroepen en op verschillende speellocaties. Het activiteitenprogramma van Brandstof TDI is gericht op vier onderdelen: Verdieping, Onderzoek, Spelen voor publiek en Blik op de beroepspraktijk. Er zijn twee programma’s: Het Ensemble en Het Theater-Tussenjaar. Het Ensemble is een spelersgroep, die bestaat uit jongeren tussen 14 en 21 jaar. Het Theater-Tussenjaar is een programma waar jongeren drie dagen per week fulltime met theater bezig zijn. In deze opleiding zitten jongeren die na hun middelbare school een jaar extra verdieping willen als voorbereiding op de audities van een hbo-theateropleiding.

Jongeren die verder willen met theater kunnen bij Garage TDI deelnemen aan Brandstof. Bij Brandstof volg je een intensief theaterprogramma bestaande uit lessen, het meedoen aan theaterexperimenten en het maken en spelen van producties. Binnen Brandstof bereidt de deelnemer zich voor op een hbo-theateropleiding in Nederland of Vlaanderen.

De vooropleiding van Garage TDI ontvangt voor haar programma talentontwikkeling 2017-2020 de meerjarige rijksbijdrage van het Fonds voor CultuurParticipatie, de provincie Drenthe en de gemeente Assen.

422A1849b_2.jpg

LESSEN EN TRAINING

Als je bent aangenomen bij Brandstof - Vooropleiding Theater & Productiehuis leer je de fijne kneepjes van het theater. Je volgt lessen, maakt en speelt Xperimenten en volgt een trainingsweek op Camping de Horstmannsbos. Je kan mee doen aan producties op locatie, in de zaal of op andere bijzondere locaties.  

Meer informatie over Lessen, trainingsweken en producties 

AUDITIES

Om mee te doen aan het programma moet je audities doen. Deze worden twee maal per jaar georganiseerd in de thuisbasis van Garage TDI: Werkplaats Havenkwartier. De eerstvolgende auditie staat gepland op zondag 26 juni.

Meer informatie over de audities  


THEATER-TUSSENJAAR

Voor jongeren in Noordoost-Nederland is er een theater-tussenjaar. Aan het leren voor je examens, maar wil je straks nog niet gelijk in een opleiding duiken en wil je je nog meer verdiepen in theater? Dan is het Theater-Tussenjaar een mooie uitkomst! De eerstvolgende auditie staat gepland op vrijdag 24 juni.

Meer info over het Theater-Tussenjaar