BRANDSTOF

Jongeren die verder willen met theater kunnen bij Garage TDI deelnemen aan Brandstof. Bij Brandstof volg je een intensief theaterprogramma bestaande uit lessen, het meedoen aan theaterexperimenten en het maken en spelen van producties. Binnen Brandstof bereidt de deelnemer zich voor op een hbo-theateropleiding in Nederland of Vlaanderen.

Er zijn twee programma’s: het Ensemble en het Theater-Tussenjaar. Het Ensemble is bedoeld voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. Het Theater-Tussenjaar is een programma waar jongeren drie dagen per week fulltime met theater bezig zijn. In deze opleiding zitten jongeren die na hun middelbare school een jaar extra verdieping willen als voorbereiding op de audities van een hbo-theateropleiding.

Voor alle kinderen en jongeren in Drenthe die het leuk vinden om toneel te spelen en hier beter in willen worden, heeft Garage TDI een eigen JeugdTheaterSchool: Dynamo. Er zijn vestigingen van Dynamo in Assen, Beilen, Hoogeveen, Coevorden, Meppel en Norg.


422A1849b_2.jpg

LESSEN EN TRAINING

Als je bent aangenomen bij Brandstof - Vooropleiding Theater & Productiehuis leer je de fijne kneepjes van het theater. Je volgt lessen, maakt en speelt Xperimenten en volgt een trainingsweek op Camping de Horstmannsbos. Je kan mee doen aan producties op locatie, in de zaal of op andere bijzondere locaties.  

Meer informatie over Lessen, trainingsweken en producties 

De vooropleiding van Garage TDI ontvangt voor haar programma talentontwikkeling 2017-2020 de meerjarige rijksbijdrage van het Fonds voor CultuurParticipatie, de provincie Drenthe en de gemeente Assen.

AUDITIES

Om mee te doen aan het programma van De opleiding - Talent, moet je audities doen. Deze worden twee maal per jaar georganiseerd in de thuisbasis van Garage TDI: Werkplaats Havenkwartier.

Meer informatie over de audities  


THEATER-TUSSENJAAR

Voor jongeren in Noordoost-Nederland is er een tussenjaar. Aan het leren voor je examens, maar wil je straks nog niet gelijk in een opleiding duiken en wil je je nog meer verdiepen in theater? Dan is het Theater-Tussenjaar een mooie uitkomst!

Meer info over het Theater-Tussenjaar